Місто

Курсант Житомирського військового інституту встановив рекорд України та готується до світового

10 July 2020, 18:35

Курсант Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Дмитро Косатий встановив рекорд України: впродовж кількох годин він безперервно виконував вправу підйом з переворотом на перекладині. За словами начальника ЖВІ Олександра Левченка, у навчальному закладі шанують спортивні традиції, а вправа, яку виконує Дмитро, є складною не лише фізично, але й психологічно.

«Це дійсно показник тієї спрямованості, мужності, впевненості, який повинен мати офіцер Збройних сил України. Ми пишаємось, що саме у нашому інституті навчається такий курсант. Але хочу однозначно сказати – в Житомирському військовому інституті всі курсанти такі. Це показник і витривалості, і сили духу, і впертості, тобто це дійсно характер воїна», – каже начальник Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова Олександр Левченко.


Тренер молодого спортсмена каже: до встановлення рекорду готувалися дуже серйозно.

«Я трохи навіть сумнівався перед встановленням рекорду інституту, що він витримає таку дистанцію. Це тривалий час – три з половиною години Дуже сподіваюсь, що він витримає і сьогодні. Він пройшов всю підготовку. Особисто я і наша кафедра вважаємо, що він готовий до встановлення рекорду і фізично, і морально», – розповідає доцент кафедри фізичного виховання Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова Василь Пронтенко.

Дмитро розпочав виконання вправи о 10-ій годині ранку і виконував її безперервно впродовж 4 годин і 20 хвилин. За цей час він здійснити підйом з переворотом на перекладині більше семи сотень разів. Після закінчення вправи представник Книги рекордів України офіційно повідомив результат зусиль майбутнього офіцера – 760 підйомів-переворотів.

Сам курсант-рекордсмен каже: до встановлення рекорду готувався дуже ретельно, втім, такий результат вважає недостатнім і буде готуватись до встановлення світового рекорду.

«Мені здається, щоб штовхати себе на подібні муки, треба по-справжньому любити спорт. Я вдячний всім, хто мене підтримував. Це ще не кінець. Я думаю, я зроблю світовий рекорд і прославлю Україну на весь світ. Слава Україні!», – сказав Дмитро Косатий.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2019 року в Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові курсантами-першокурсниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий інститут ЖВІ перекладина рекорд Дмитро Косатий  
Матеріали по темі