Фоторепортаж

Спадковий «соцреалізм», восьминіг, кросворди та секретний документ – голова Житомирської ОДА показав свій кабінет. Фоторепортаж

23 July 2020, 15:52


Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко говорить, що йому нема чого приховувати і проводить екскурсію своїм кабінетом.

«Я взагалі по життю - такий «Плюшкін», мені завжди шкода щось викинути. От тут мені не шкода буде викинути антисептики і маски. Маски запасні я з задоволенням віддам в лікарні. А антисептик викину у сміття, бо він мені на стільки набрид, що його геть не шкода. Він куплений за власні кошти.

Все інше тут - подарунки моїх друзів. Лампа з відстріляних снарядів, годинник з відстріляної міни, підставка для олівців з «лимонки», мак, який я привіз з Маріуполя, у якому я був на 9 травня. Восьминіг - зроблений на 3-D принтері у житомирському «Політесі». Це я у дітей попросив, коли був там. А це мені кардинал, коли ми були у неділю у монастирі Кармелітів, презентував. Магнітик «Чикаго» - подарунок народних депутатів. Коли я їм телефонував, то я був у Чуднові, а один з них - у Чикаго. Якось так.

Ось це - мої шеврони, які я зняв з військової форми і які нагадують мені, хто я і що я. Офіційний знак Житомирщини, мені подарували на презентації», - розповідає Бунечко, демонструючи свій робочий стіл.

І додає, що у кабінеті так завжди.

«Єдине, що іноді тут можуть лежати, – папери. Але вони переважно знаходяться у помічників, і коли я заходжу, то мені їх приносять на підпис. У мене є традиція, що я в себе папери не тримаю. Єдині «папери», які у мене тут є, - питання, які я залишив до юридичного департаменту. Інші документи я відпрацьовую і здаю одразу. На цих папірцях у мене «записки ідіота», як я кажу - це питання нагальні, які необхідно вирішити.

Ось це - карта, яку я повісив. Там прикріплені питання, які потрібно доповідати постійно президентові. Ось це - виділені населені пункти, які я вже відвідав за час своєї каденції. От ви підете - і я хочу поїхати у Нову Борову та Іршанськ.

За цим столом - моє основне робоче місце. А тут я знаходжуся під час селекторних нарад з президентом.

Нічого особливого сюди я не привносив і не привозив. Сувеніри. Чоловічок сюди якось цей попав. Були поляки - подарували книгу. Взагалі, книги, які дарують, складаю у шафу. Тут книги, які були ще від попередників і додалися мої.

Додалися маски. Тут маска, там маска, там маски лежать додаткові. Книжка мого колеги, який підірвався у Маріуполі. Теж є нагадуванням.

Ось - мій талісман. Не знаю, може мене за це розстріляють. Але він вже списаний. Це був перший секретний документ, який мені дали. Тут міські телефони, які вже змінилися. Але скрізь, куди я приїжджаю - він «живе» у мене на столі. Це - мій талісман.

Тут у мене лежить указ президента в оригіналі про моє призначення. А ще резолюції, які я писав.

Давайте подивимося ще цю кімнату. Ось - сейф, він абсолютно пустий. Всі форуми, де я був, все з них ми вішаємо на «коня». Кінь тут був до мене.

А ось тут - термометр, необхідна річ у наш час. Дайте но я вам перевірю температуру, ви не проти? - 36,5.

О, а попільничку помічник забрав. Тут у мене завжди стоїть попільничка. Єдине, що можу собі дозволити з кавою. Так я палю IQOS, але з кавою виходжу сюди перекурити. Ось це - також подарунки, сувеніри. Єдина ікона, яку мені подарували у монастирі у Кип'ячому. Всі інші ікони, картини тут були, нічого не знімав, нічого не змінював. Весь цей «соцреалізм» був до мене і залишиться після мене.

Там - туалет, туди не підемо. Це єдина моя преференція. У єдиного, напевно, що є індивідуальний туалет.

Тут - чорний вихід, але я ним не користуюся. Жодного разу я ним не вийшов. Жодного. За 11 місяців я жодного разу не пересік цей поріг. У мене принципова позиція», – розповів голова ОДА.

Вже по виходу з кабінету помічники показують сусідній кабінет, у якому облаштований мініспортзал, кажуть, що тут займаються усі, навіть Віталій Іванович.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кабінет Бунечко  
Матеріали по темі