Місто

​Організатори розповіли про особливості цьогорічного турніру з плавання «TETERIV OPEN» у Житомирі

29 July 2020, 14:31

1 серпня у житомирському гідропарку пройде п'ятий турнір з плавання на відкритій воді «TETERIV OPEN 2020». Напередодні проведення змагань організатори розповіли про особливість цьогорічного турніру.

«Дякувати Богу, що навіть за таких складних умов у всьому світі і в Україні зокрема, ми все-таки маємо можливість та маємо підтримку з боку міської влади провести спортивні змагання. Специфіка їх полягає в тому, що це плавання не в басейні, а плавання у відкритій водоймі в на нашій прекрасній річці Тетерів. Турнір буде проходити 1 серпня, в цю суботу в районі другого пляжу гідропарку навпроти колеса огляду», - голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Житомирі Микола Крук.


Через епідемію коронавірусу організатори внесли корективи в програму турніру.

«Ми внеси зміни за порадою чи рекомендаціями міської ради. Ми все-таки зважили, що санітарно-епідеміологічна ситуація пов’язана з COVID-19 не є благополучною. Тому, на відміну від інших турнірів, які проводились у нас в два дні, ми будемо проводити цей турнір в один день. Ми не проводимо в цьому році запливів на 5 кілометрів, і не проводимо в цьому році естафети, бо вона передбачає одночасне скупчення спортсменів в одному місці. Це будуть запливи на дистанцію 600 метрів. Маю надію, що відповідно до таймінгу ми почнемо запливи в 13:00. В 12:30 буде церемонія відкриття, далі буде дистанція 1500 метрів, 3000 метрів і на завершення буде дистанція 300 метрів для всіх бажаючих і тих, хто відчуває в собі сили подолати 300 метрів вздовж берега саме в річці. Бо пропливти 300 метрів в басейні - це одне плавання, а відкрита вода передбачає навіть трохи іншу техніку плавання і має свою специфіку. Бо немає тих орієнтирів, які є в басейні», - розповідає голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Житомирі Микола Крук.

На участь у різних запливах вже зареєструвалось майже півтори сотні спортсменів. Участь у турнірі візьмуть як найменші учасники, так і плавці поважного віку.

«Наймолодшому учаснику 8 років. Діти до 10 років у нас можуть плисти 300 метрів. Діти, яким від 10 до 14, пливуть 600 метрів. Старше від 14 до 20 - півтора кілометра. Від 20 і старше - півтора, або три кілометри. Залежно від того, яку дистанцію вони виберуть. Наймолодший учасник – 8 років, найстарший учасник - наш шановний Костянтин Миколайович Щеглов, чемпіон, рекордсмен світу, член клубу «Житомир Аква Мастерс» - 87 років. Крім того, з Київської області до нас приїжджає ще один учасник, 81 рік», - розповідає президент спортивного клубу «Житомир Аква Мастерс» Ігор Кухарєв.

У муніципалітеті кажуть: турнір вже довелось переносити на іншу дату через карантинні обмеження.

«Зрозуміло, що будуть і медичні огляди, будуть проведені всі протиепідемічні заходи. Ми розуміємо, що це все буде на відкритому повітрі, по-перше, по-друге, ми будемо дотримуватись дистанції і я думаю, що всі отримають задоволення. Найголовніше, що це вже традиція і я думаю, що п’ять років - це тільки початок. Але в місті не тільки футбол, але й плавання і ми показуємо те, що це дивовижний вид спорту і він розвивається», - каже заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Організатори турніру запрошують усіх охочих повболівати за спортсменів, або ж і випробувати свої сили у запливі на 300 метрів вздовж берега Тетерева.

Нагадаємо, у середу, 15 липня, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради погодили рішення щодо проведення V турніру з плавання на відкритій воді «TETERIV OPEN».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: TETERIV OPEN гідропарк турнір плавання  
Матеріали по темі