Влада

Студент Житомирського агротехколеджу отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної сотні

11 August 2020, 10:10

В Україні академічні стипендії імені Героїв Небесної сотні на навчальний 2020/2021 рік отримуватимуть 43 студенти та курсанти за 10 спеціальностями.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти та науки №1024 від 10 серпня 2020 року «Про призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної сотні студентам та курсантам закладів вищої освіти на 2020/2021 навчальний рік», оприлюдненому на сайті МОН.

Серед цьогорічних стипендіатів є один студент житомирського вузу: Кривобочек Владислав Миколайович, який навчається в Житомирському агротехнічному коледжі.

Скріншот з додатка до наказу Міністерства освіти і науки

Як повідомляє Урядовий портал, вже другий рік поспіль студенти та курсанти, які мають найкращі показники у навчанні та відомі своєю активною громадянською позицією, отримуватимуть протягом навчального року стипендії на честь 10 наймолодших Героїв Небесної Сотні.

Розмір стипендій встановлено відповідно до постанови КМУ від 28 грудня 2016 року № 1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах». Це щомісячно 2 тис. 480 грн – для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “Бакалавр” або “Магістр”, 2 тис. 130 грн – для студентів закладів вищої освіти III-IV рівня акредитації та наукових установ, 2 тис. 027 грн – для курсантів. Виплата стипендій почнеться з 1 вересня 2020 року.

Кожен заклад вищої освіти міг подати одного кандидата за кожною спеціальністю, відбір проводив вищий колегіальний орган студентського (курсантського) самоврядування.

Так, було призначено по 5 стипендій за спеціальностями:

  • «Агроінженерія» – імені Героя Небесної Сотні Дмитра Пагора;
  • «Архітектура та містобудування» – імені Героя Небесної Сотні Олександра Плеханова;
  • «Інженерія програмного забезпечення» – імені Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського;
  • «Психологія» – імені Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського;
  • «Економіка» – імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського;
  • «Географія» – імені Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка;
  • «Фізична терапія, ерготерапія» – імені Героя Небесної Сотні Василя Мойсея;

а також:

  • 4 стипендії за спеціальністю «Сценічне мистецтво» – імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна;
  • 3 стипендії за спеціальністю «Військове управління (за видами збройних сил)» – імені Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка;
  • 1 стипендія за спеціальністю «Залізничний транспорт» – імені Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка.

За словами голови конкурсної комісії Юрія Кращенка, всі кандидати мають високі відзнаки, активно займаються волонтерством та благодійними справами. Наприклад, один із стипендіатів, учасник АТО, є автором книги «Військовий непотріб». Другий рік поспіль отримувати стипендію буде переможець конкурсу на кращу проєктну пропозицію пам’ятника захисникам України (учасникам АТО) з Харківського вишу. Цього року серед стипендіатів більш ніж половина - дівчата. Одна з них має інвалідність, але попри це, створила власний благодійний фонд «Життя без перешкод» та допомагає іншим людям з інвалідністю соціалізуватися в суспільстві.

Як повідомляв Житомир.info, перші стипендії імені Героїв Небесної сотні у навчальному 2019/2020 році отримували троє студентів житомирських вузів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія Герої Небесної сотні МОН студент вуз агротехколедж  
Матеріали по темі