Місто

Старі атракціони, літня бібліотека, гіроскутери та мотузковий парк: як можна розважитися у житомирському гідропарку та скільки це коштує

18 August 2020, 19:38

У житомирському гідропарку цьогоріч не фарбували каруселі, тому що довелося зекономити кошти через карантин, а також відмовилися від нового атракціону – дитячого лабіринту. За словами директора КП «Парк» Ігоря Леонченка, сьогодні прибуток комунального підприємства, якщо порівнювати з попередніми сезонами, зменшився більш ніж удвічі.

«На сьогодні, якщо порівнювати з минулим та позаминулим сезонами, у 2,5 рази менше. Ми цього року навіть не набирали сезонних працівників: сезонних операторів та касирів. Обслуговування атракціонів відбувається силами штатних працівників. У попередньому році ми фарбували, а цього року не фарбували, тому що ми зайшли в сезон без копійки грошей, то через карантин. Що стосується грошей на придбання атракціону «Дитячий лабіринт», то це були гроші не бюджетні, а зароблені гроші КП «Парк» у попередньому сезоні. Оскільки потрібно було платити 3 місяці зарплати, коли був карантин, фактично ми не змогли закупити цей атракціон цього року», –розповідає директор КП «Парк» Ігор Леонченко.


Сьогодні у гідропарку працюють усі комунальні атракціони. Дитячий квиток коштує 15 грн, дорослий – 25 грн. Після послаблення карантину у прокаті з’явилися і сапборди, вартість – 50 гривень за годину. Працює у гідропарку також безкоштовна літня бібліотека.

«Кожен бажаючий, відпочиваючий в гідропарку може підійти до нас, взяти книжечку, журнальчика, полистати, почитати, провести своє дозвілля разом з нами. Також у нас є шахи, хто вміє, бажає, може у вільному доступі пограти у шахи», – каже працівниця бібліотеки-філіалу № 1 ЦБС м. Житомира Ілона Твардовська.

Не менш популярними у гідропарку залишаються приватні атракціони. Серед них мотузковий парк, ціна стартує від 30 грн і сягає 140 грн – залежно від рівня складності. Прокат гіроскутер, сігвеїв – 50 грн за 10 хвилин. Електромашинки для наймолодших також по 50 грн за 10 хвилин. Пострибати на батуті коштує 10 гривень за 5 хвилин.

Натомість житомиряни сподіваються, що у місті все ж таки з’являться нові атракціони.

«Вони (атракціони, – ред.) не дуже сучасні, і хотілося б, щоб навели порядок, бо вони, мабуть, і не фарбувалися багато років. Ходжу до гідропарку досить часто, але змін ми не бачимо, поставили туалети, які зачинені дотепер. Сенс їх було ставити і виділити немалі гроші з бюджету, а вони стоять, і це не досить зручно, а діти хочуть в туалет, треба бігати і шукати. Це ненормально», – ділиться Павло.

Деякі разом із дітьми приходять до гідропарку, аби відпочити та насолодитися природою.

«Що стосується різноманітних каруселей, так само, як і в парку Гагаріна: як вони були ще з «радянщини», так вони і залишились, просто там «стоп’ятисотий» шар фарби, якщо розрізати карусель, то там буде ось такенний шар фарби, такий кучерявий. А так в цілому чистіше стало, приємно, що люди розуміють, що не варто залишати після себе сміття. Потрібно гуляти, дихати повітрям, брати з собою персики, водичку… Розмова, гарна компанія…», – зазначає Ірина.

Нагадаємо, у другій половині червня 2020 року в гідропарку запрацювала човнова станція, де можна взяти на прокат катамаран та човен.

Як 18 серпня 2020 року житомиряни відпочивали на пляжі у гідропарку, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк відпочинок дозвілля карусель розвага КП "Парк"  
Матеріали по темі