Місто

У Житомир прибули два білоруські тролейбуси з нової партії закуплених, ще один – у дорозі

20 August 2020, 11:54

19 серпня до КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» прибув один новий тролейбус білоруського виробництва («Белкоммунмаш») з другої партії закуплених. Також одну одиницю електротранспорту привезли у місто 20 серпня. Окрім того, очікується, що до кінця робочого дня 20 серпня в Житомир прибуде ще один білоруський тролейбус.

Про це Житомир.info розповів начальник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Андрій Нечуйвітер.

«Вчора, 19 серпня, прибув один тролейбус, ще один – сьогодні зранку, і планується, що один прибуде сьогодні до кінця робочого дня, якщо нічого непередбачуваного не станеться по дорозі», – зазначив Андрій Нечуйвітер.

Зазначимо, що поставка другої партії нових тролейбусів до ТТУ розпочалася 6 серпня: тоді до підприємства надійшло 2 із 11 тролейбусів чергової партії.

«Спочатку прийшло 5 тролейбусів (перша партія), потім – 2, сьогодні-вчора ще два, і сьогодні ще буде один. Отже, поки разом 10. Загалом же друга партія – це 11 тролейбусів, тобто ще повинно бути 6, і вони мали прийти до 19 числа (серпня, – ред.). Термін поставки вже прострочений, обіцяють, що ці тролейбуси надійдуть протягом наступного тижня», – розповів керівник ТТУ.

Усю нову партію електротранспорту перевірять експерти.

«Коли прийде вся партія, ми їх оглянемо, викличемо експертів з Києва, які дадуть технічне освідчення, технічні паспорти, обкатаємо їх – 150 кілометрів кожен, і тоді вони поїдуть», – каже Андрій Нечуйвітер.

18 серпня Житомир.info дізнавався, чи вплинуть загальнонаціональні страйки в Білорусі на поставку нових тролейбусів до Житомира

Нагадаємо, вранці 19 червня 2020 року до Житомира прибули два перші білоруські тролейбуси (загалом перша партія – це 5 одиниць транспорту). 6 серпня до Житомира привезли два нові тролейбуси з Білорусі з другої партії закуплених.

Як повідомляв Житомир.info, 14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів. Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року.

3 жовтня 2019 року в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі тодішній в.о. директора комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Максим Манухін та представник ВАТ «Управляюча компанія холдингу «Белкомунмаш» Дмитро Парков підписали договір щодо закупівлі 49 нових тролейбусів виробництва компанії «Белкомунмаш».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ білоруські тролейбуси Білорусь  
Матеріали по темі