Влада

Житомирське ТТУ підписало угоду з «Белкомунмаш» на купівлю 49 тролейбусів

3 October 2019, 14:41

3 жовтня в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі в.о. директора комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Максим Манухін та представник ВАТ «Управляюча компанія холдингу «Белкомунмаш» Дмитро Парков підписали договір щодо закупівлі 49 нових тролейбусів виробництва компанії «Белкомунмаш».

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів, що сума договору складає 9 323 806.00 євро, а також зазначив, що, за умовами договору, Житомир отримає всі 49 тролейбусів впродовж 2020 року.

«Щойно ми підписали угоду на закупівлю 49 нових тролейбусів для Житомира. Із найкращою ціновою пропозицією міжнародний тендер виграла білоруська компанія «Белкомунмаш». Вартість одного тролейбуса 190 тис. євро. Від моменту прийняття рішення про велику закупівлю і до сьогоднішнього дня пройшло 3 роки. За цей час ми знайшли джерело фінансування із вигідними умовами, провели переговори, сформували технічне завдання, провели тендер за європейськими процедурами ЄБРР та експертну оцінку пропозицій і визначили переможця», – зазначив Дмитро Ткачук.

Він також зауважив, що цим рішенням «ми стаємо на великий крок ближче до якісного і комфортного громадського транспорту».

У міській раді нагадують, що КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» має отримати від ЄБРР кредит в сумі 12 мільйонів євро. З них 2 мільйони євро – це грант. Планувалося, що на закупівлю тролейбусів витратять 9,5 млн. Євро. Тендер із закупівлі нових тролейбусів для Житомира був оголошений в квітні 2019 року. Подача заявок на участь у тендері завершилася 24 травня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року стало відомо, що в тендері на закупівлю 49 тролейбусів для Житомирського ТТУ брали участь дві компанії: «Богдан» та «Белкомунмаш».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус тендер закупівля «Белкомунмаш»  
Матеріали по темі