Місто

«Korolev Avia Fest» у Житомирі: показові виступи, учасники з-за кордону і понад тисяча глядачів

22 August 2020, 18:39

22 серпня на території житомирського аеропорту проходить наймасштабніша подія літа – Міжнародний космічний фестиваль «Korolev Avia Fest». Подивитися на віражі у небі прийшли більше тисячі житомирян та гостей міста.

На цьогорічному фестивалі представлена понад сотня виробів легкої авіації. Показати свою майстерність в небі завітали пілоти з різних міст України та з-за кордону.

«Понад сотня літаків – з Молдавії, Прибалтики та Германії. Влада не заважала, а допомагала, починаючи від місцевої і закінчуючи обласною, тому свято вийшло масштабніше та сплановане. Також долучилися військові, які допомагали. Кожен політ – це складно, потребує певного рівня екіпажу і авіаційної техніки. Найголовніше – я люблю дарувати людям позитивні емоції, і протягом 14 років ми намагаємося це робити з людьми авіаційними, льотчиками – усіма, хто любить небо», – говорить засновник зльоту малої авіації ім. С. Корольова Леонід Крігер.


Пілоти залюбки розповідають про свої літаки та емоції під час польоту.

«Напруга, робота, мозкова робота, тобі треба оцінювати багато показників: швидкість висота, коли працюють низьких відстанях, ти маєш бути максимально сконцентрований. Сьогодні достатньо прості фігури були: петля, напівпетля, зворотні «вісімки». Це радянський літак Як-52, цьому літаку 31 рік. Без перерв літаю протягом 10 років, перший політ був в 15 років», – ділиться член збірної України з літакового спорту Дмитро Погребицький.

«Один з найкращих пілотажних літаків, мабуть, найкращий. Якщо порівнювати з Формулою-1, то це болід Формули-1 Ferrari, умовно кажучи. У нас в Україні на сьогодні таких літаків п’ять, тому ми гордимося, що є така кількість суперпілотажних літаків. Із всієї кількості населення, що існує на землі, тільки 5% можуть бути пілотами, а з тих 5 % десь близько 5 % можуть займатися акробатикою – це фізична складова пілота. Але, як показує досвід, якщо людина хоче, може досягнути, безумовно», – каже пілот Володимир Присяжнюк.

Окрім показових польотів, на глядача очікували стрибки з парашутів, тематичні фотозони, фудкорд, дитячі зони та виставка експонатів Житомирського музей космонавтики імені С. П. Корольова.

Нагадаємо, щоб житомирянам було простіше дістатися до місця проведення фестивалю «Korolev Avia Fest», запустили спеціальний автобусний маршрут – «Майдан Перемоги – Аеропорт».

Як повідомляв Житомир.info, 17 серпня 2020 року в Житомирі скликали позачерговий виконком задля вирішення двох питань, які стосуються проведення у місті масових заходів, зокрема, святкування Дня прапора, Дня незалежності та проведення фестивалю «Korolev Avia Fest».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Korolev Avia Fest фестиваль аеропорт  
Матеріали по темі