Події

На проспекті Миру в Житомирі закрили підпільний гральний заклад, вилучили обладнання, картки і гроші

18 September 2020, 15:08

Поліцейські Житомирського відділу поліції у рамках кримінального провадження 16 вересня припинили підпільну діяльність грального закладу, розташованого на проспекті Миру в обласному центрі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. У закладі знаходились і адміністратори, і клієнти, які вели азартні ігри на комп’ютерному обладнанні. Відтак у ході невідкладного обшуку з приміщення вилучено 10 системних блоків та 11 моніторів, банківські карти, гроші та інше обладнання», – йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України, триває встановлення організаторів та осіб, причетних до ведення нелегальної діяльності.

У ГУНП попереджають, що правоохоронці продовжують відслідковувати ситуацію для припинення нелегального грального бізнесу та закликають громадян у разі виявлення функціонування закладів для азартних ігор повідомляти за номером «102».

Зазначимо, що у січні 2020 року поліцейські також закривали нелегальний гральний заклад на проспекті Миру в Житомирі.

Нагадаємо, 15 вересня 2020 року на Київській у Житомирі поліцейські повторно провели санкціонований обшук у гральному закладі. 9 вересня поліцейські уже вилучали з приміщення обладнання та засоби ведення азартних ігор, однак його організатори зробили спробу відновити незаконну діяльність.

17 вересня в Бердичеві правоохоронці припинили незаконне функціонування грального закладу у ломбарді. В одного з відвідувачів поліцейські знайшли наркотичні речовини.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2020 Верховна рада легалізувала гральний бізнес, за цей закон проголосували п’ять з шести мажоритарників від Житомирської області.

21 липня на сесії Житомирської міської ради депутати направили звернення до Верховної ради, в якому просили не вводити в дію закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», підтримати постанову про його відміну, натомість пропонували розробити законопроєкт, який надавав би право місцевим громадам самостійно визначатися, чи потрібні гральні заклади в містах та селах.

19 серпня на сайті Житомирської міської ради опублікували проєкт рішення сесії «Про звернення депутатів Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та міських рад щодо функціонування грального бізнесу». У зверненні – прохання скасувати закон і заборонити гральний бізнес в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний бізнес гральний клуб гральний заклад  
Матеріали по темі