Події

У Житомирі ще на один гральний заклад стало менше: поліція провела обшуки в точці продажу лотерей на проспекті Миру

17 January 2020, 11:45

У Житомирі поліцейські припинили нелегальну діяльність ще одного грального закладу. Цього разу на проспекті Миру в Житомирі.

Про це 17 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«16 січня поліцейські управління стратегічних розслідувань та Житомирського відділу поліції викрили підпільно функціонуючий заклад по проспекту Миру у м. Житомирі. Розпочато кримінальне провадження та вилучено обладнання і засоби організації азартних ігор», - йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала та працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. У ході невідкладного обшуку з приміщення закладу вилучено системні блоки та монітори, термопринтер, термінал для реєстрації лотерей, лотерейні білети та купони, буклети, чеки та гроші.

«За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України, у рамках якого триває встановлення організаторів та осіб, причетних до ведення нелегальної діяльності», - повідомили в поліції.

У пресслужбі прокуратури Житомирської області уточнили, що підпільний заклад діяв у приміщенні за адресою проспект Миру, 15, що поблизу ринку «Хмільники» на Богунії.

«Облаштувавши приміщення комп’ютерною технікою, відвідувачам закладу надавали доступ до азартних ігор, обов’язковою умовою участі в яких є сплата гравцем грошей, у тому числі через систему електронних платежів, що не є гарантією одержання виграшу. Під час проведення обшуку виявлено та вилучено 5 системних блоків, 5 моніторів, термопринтер, гральний термінал, понад 180 лотерейних білетів, більше 300 лотерейних купонів, а також понад 700 чеків та грошові кошти. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену комп’ютерну техніку та інше майно», - повідомили в прокуратурі та додали, що наразі Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво ще у 8 аналогічних кримінальних провадженнях, розпочатих за ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).

Нагадаємо, увечері 8 січня на Покровській, 63, в районі Сінного ринку в Житомирі правоохоронці «накрили» підпільний гральний заклад.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей».

Під час селекторної наради вранці 20 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів.

20 грудня правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній.

Загалом за кілька годин 20 січня у Житомирській області прикрили 7 «лотерей», а інші просто зачинилися самі. Наступного дня поліція в Житомирі прозвітувала про облави на «лотереї».

На початку січня правоохоронці продовжили боротьбу з нелегальним гральним бізнесом і в перші дні нового року припинили діяльність у Житомирі покерного клубу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний бізнес гральний заклад лотерея казино  
Матеріали по темі