Здоров'я

У Житомирській області захворюваність на COVID-19 перевищила середню по Україні, у лікарнях знаходяться 337 пацієнтів

28 September 2020, 11:43

У Житомирській області захворюваність на коронавірус перевищила середню по Україні: на 100 тисяч населення фіксують 113 випадків. У лікарнях знаходяться 337 пацієнтів, 9 з яких на штучній вентиляції легень.

Про це 28 вересня під час онлайн брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На Житомирщині захворюваність на сьогодні перевищила середню по Україні. Якщо по Україні 109 випадків на 100 тисяч населення ми ж маємо сьогодні вже 113 випадків на 100 тисяч населення у Житомирській області. У зв’язку із збільшенням захворюваності, у нас збільшилась кількість пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні у тому числі і важких. Сьогодні 337 пацієнтів у лікарнях. Екстрена медична допомога виїжджає біля 300 раз для того, щоб госпіталізувати приблизно 250 -260 пацієнтів у заклади охорони здоров'я. Ми збільшили кількість наших лікарень першої хвилі, їх на сьогоднішній день 14 і лікарні заповнені на 30-40%, а по Овручу на 65 %. Серед захворівших, з початку пандемії 399 медичних працівників, у тому числі лікарів. Ми маємо два летальні випадки серед медпрацівників: це лікар і водій екстреної медичної допомоги. 5 медпрацівників знаходяться на стаціонарному лікуванні у середньому та важкому стані. На даний час в палатах інтенсивної терапії 9 пацієнтів знаходяться на штучній вентиляції легень, стан їх важкий. 48 пацієнтів потребують кисневої підтримки», – зазначив Микола Суслик.

Нагадаємо, заступницю голови Житомирської ОДА госпіталізували з коронавірусом.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 28 вересня за добу в Житомирській області коронавірус підтвердили ще у 123 жителів, одна людина померла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня брифінг Суслик  
Матеріали по темі