Суспільство

За пів року Житомирська область стала лідером по браконьєрству, Держекоінспекція готується до рейду

30 October 2020, 11:46

Державна екологічна інспекція 7 листопада проведе рейд на браконьєрів у Малинському районі Житомирської області.

Про це повідомляє пресслужба державної екологічної інспекції.

«До інспекції запрошуються журналісти, які разом з інспекторами зможуть взяти участь у виявленні порушень у сфері охорони тваринного світу. В рамках рейду учасники: братимуть участь у виявленні порушень правил мисливства; фіксуватимуть браконьєрські дії; пройдуть інструктаж щодо правил проведення перевірок та основні положення природоохоронного законодавства. У рейді братиме участь голова Держекоінспекції Андрій Мальований, якому можна буде поставити питання стосовно роботи Держекоінспекції та екологічного контролю у сфері охорони тваринного світу. Кількість місць обмежена. Для участі обов’язкова акредитація до 10.00 2 листопада за телефоном +38 097 937 86 22 (Оксана)», – йдеться у повідомленні.

У Держекоінспекції зазначають, що Житомирська область – лідер за кількістю фактів браконьєрства за 6 місяців 2020 року.

«Протягом мисливського сезону 2019-2020 років в Україні виявлено 764 порушення вимог законодавства під час використання об'єктів тваринного світу. Найбільше зафіксовано у Поліському окрузі, до складу якого входить Житомирська область. Мисливці здійснюють полювання за відсутності необхідних документів та використовуючи незаконні засоби лову. Крім того, Житомирщина – лідер за кількістю фактів браконьєрства за 6 місяців 2020 року. Проведення рейдів на територіях мисливських угідь необхідне не тільки для фіксації порушень та стягнення штрафів з винуватців. Регулярний контроль допомагає запобігати фактам браконьєрства, адже порушники усвідомлюють невідворотність відповідальності за свої дії.

Як повідомляв, Житомир.info, 22 вересня у Житомирській області затримали автомобіль з браконьєрами, в якому знайшли зброю та вбитого самця косулі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейд Держекоінспекція браконьєри Малинський район  
Матеріали по темі