Здоров'я

Житомирська ОДА рекомендує перепрофілювати ще чотири лікарні в райцентрах для прийому пацієнтів з коронавірусом та виділили 330 ліжок в обласній

31 October 2020, 09:34

30 жовтня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Про це вранці 31 жовтня повідомила пресслужба облдержадміністрації.

«Обласна комісія вирішила відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COV1D-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами від 10.10.2020 № 956) встановити на території області карантин з 01 листопада до 31 грудня п.р. та відповідно до розпорядження КМУ від 28 жовтня 2020 р. № 1355-р встановити для єдиної державної системи цивільного захисту на території області режим надзвичайної ситуації до 31 грудня п.р. Головам райдержадміністрацій, міським головам, органам місцевого самоврядування (за згодою) забезпечити впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення з COVID-19 встановленого рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 30.10.2020 № 40 на відповідній території», - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні обласної комісії обговорили питання перепрофілювання закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та вирішили рекомендувати Бердичівському та Малинському міським головам, голові Коростишівської райдержадміністрації та районної ради; голові Черняхівської райдержадміністрації районної ради спільно з Управлінням охорони здоров’я ОДА забезпечити перепрофілювання закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2:

КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради – 150 ліжок;

КНП «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради – 120 ліжок;

КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім.Д.І.Потєхіна» Коростишівської районної ради – 120 ліжок;

КНП «Черняхівське територіальне медичне об’єднання» Черняхівської районної ради – 80 ліжок.

«Також Управлінню охорони здоров’я ОДА рекомендовано звернутися з клопотанням до Керівника робіт з ліквідації наслідків медикобіологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), щодо внесення до Переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради у кількості 330 ліжок», - інформує ОДА.

Протокол засідання комісії дивіться тут

Нагадаємо, на брифінгу 26 жовтня в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський розповідав, що в Андрушівській центральній районній лікарні удвічі більше хворих на COVID-19 і пацієнтів з підозрою, ніж ліжок, які виділені для лікування цієї хвороби.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року до «червоної» зони потрапляють 5 міст та 13 районів Житомирської області: міста Житомир, Бердичів, Коростень, Малин та Новоград-Волинський, Андрушівський, Бердичівський, Ємільчинський, Житомирський, Коростишівський, Лугинський, Любарський, Народицький, Овруцький, Попільнянський, Романівський, Черняхівський та Чуднівський райони.

Станом на ранок 30 жовтня 2020 року в Житомирській області зареєстровано 13866 випадків коронавірусу, за добу підтвердили 348 нових випадків COVID-19 та зафіксували 10 летальних. Всього одужали 7257 людей, померли – 249. Станом на ранок 30 жовтня хворими з підтвердженим коронавірусом та підозрами в Житомирській області зайнято 95,6% від загальної кількості ліжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус лікарня комісія ТЕБ та НС  
Матеріали по темі