Влада

В Житомирській ОДА провели термінову нараду: в найближчі тижні кількості хворих на COVID-19 ростиме «в арифметичній прогресії»

1 November 2020, 16:48

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко 1 листопада скликав термінову нараду щодо загострення ситуації у боротьбі з COVID-19.

Про це Бунечко повідомив на своїй сторінці у Facebook

«З керівництвом Нацполіції, Нацгвардії, Держспоживслужби, обласного лабораторного центру та обласного центру надання екстреної медичної допомоги визначили невідкладні кроки та заходи, які будуть запроваджені найближчим часом. Необхідність прийняття відповідних рішень та мобілізації наявних людських й матеріальних ресурсів в області зумовлена стрімким зростанням захворюваності в області та необхідності забезпечення ефективної роботи наших медичних закладів в умовах збільшення навантаженості на лікарні і медичний персонал. У неділю в області зафіксовано новий антирекорд – 707 захворілих. Останніми днями кількість викликів екстренки, пов’язаних з COVID-19 становить понад 130 на добу. За даними обласного лабораторного центру, у найближчі тижні нас може очікувати збільшення кількості хворих у арифметичній прогресії», - інформує голова ОДА.

Він зазначає, що вже зараз кількість зразків, що надходять щодня для дослідження перевищують технічні можливості ОЛЦ, які становлять близько 1400 досліджень на добу. Обласний лабораторний центр очікує на прибуття нового обладнання корейського виробництва, що дозволить збільшити кількість тестувань. Розглядається можливість на період загострення ситуації, об’єднати зусилля лабораторії у дитячій поліклініці в Житомирі, регіональної державної лабораторії Держспоживслужби та обласного лабцентру в боротьбі з COVID-19.

Віталій Бунечко також повідомляє про прийняті на нараді рішення::

повне перепрофілювання п’яти лікарень в області під лікування хворих з COVID-19: до 11 листопада під вирішення цих завдань буде переведено лікарню №2 ім. В.П.Павлусенка в Житомирі, Житомирську центральну районну лікарню, Бердичівську міську лікарню, Коростенську центральну районну лікарню та Малинську міську лікарню.

Зазначимо, 30 жовтня на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС рекомендували забезпечити перепрофілювання чотирьох лікарень (КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради – 150 ліжок; КНП «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради – 120 ліжок; КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім.Д.І.Потєхіна» Коростишівської районної ради – 120 ліжок; КНП «Черняхівське територіальне медичне об’єднання» Черняхівської районної ради – 80 ліжок) для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та внести до Переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, обласну лікарню ім.Гербачевського, виділивши там 330 ліжок.

розробка плану облаштування мобільних госпіталів у Житомирі та створення так званої «буферної зони», де будуть перебувати пацієнти з підозрою на коронавірусну інфекцію, стан здоров’я яких не потребує кисневої підтримки. Це дозволить розвантажити лікарні, що лікують хворих на коронавірус та ефективно використовувати наявні ліжка, обладнані доступом до кисню. Найближчим часом буде визначено, які інші, немедичні об’єкти будуть задіяні.

«Однією з найголовніших проблем на фоні збільшення захворюваності залишається брак фахових медиків. До того ж, кількість медичних працівників, інфікованих коронавірусом, зростає щоденно. Зараз ведеться робота по залученню до роботи додаткового медперсоналу з різних лікарень та закладів вищої освіти області. Однак, найбільшу допомогу в ситуації що склалася, ми можемо надати усі разом, якщо будемо суворо дотримуватися карантинних заходів та обмежувати соціальні контакти. Жарти скінчилися, зараз йдеться про збереження життя. Будьте відповідальними», - наголошує Бунечко.

Нагадаємо, станом на 09:00 год. 1 листопада 2020 року (за минулу добу – 31 жовтня) в Житомирській області зареєстровано 707 нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, 8 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 31 жовтня 2020 року в Житомирській області зареєстровано 14257. випадків коронавірусу, за добу підтвердили 391 новий випадок COVID-19 та зафіксували 6 летальних. З 2 листопада 2020 року до «червоної» зони потрапляють 5 міст та 13 районів Житомирської області: міста Житомир, Бердичів, Коростень, Малин та Новоград-Волинський, Андрушівський, Бердичівський, Ємільчинський, Житомирський, Коростишівський, Лугинський, Любарський, Народицький, Овруцький, Попільнянський, Романівський, Черняхівський та Чуднівський райони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Бунечко  
Матеріали по темі