Місто

У Житомирі парафії УПЦ МП дозволили зробити благоустрій території біля храму, яку огородять прозорим парканом

4 November 2020, 11:53

Парафії Святої Рівноапостольної Ольги Української Православної церкви (УПЦ МП) надали дозвіл на благоустрій території на Мар’янівці «згідно із ескізним проектом».

Відповідний проєкт рішення розглядали на черговому засіданні Житомирського міськвиконкому 4 листопада.

«Надійшло звернення від Парафії Святої Равноапостольної Ольги Української Православної церкви з метою проведення благоустрою. Розробили схему благоустрою, дана схема передбачає: 17 лавок для відпочинку, 9 урн для сміття, газон партерний близько 0,5 гектара, 82 туї, асфальтно-бетонне покриття 1700 кв.м, покриття бетонною тротуарною плиткою 2900 кв.м. Ця земельна ділянка знаходиться в постійному користування, загальна площа – 96 соток, огорожа буде – прозорий паркан, він не скрадує об’єм», - поінформував директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення щодо погодження проведення благоустрій території по Київському шосе, 39, але заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що без паркану було б краще.

Нагадаємо, на сесії міської ради 18 грудня 2017 року Парафія Святої Равноапостольної Ольги УПЦ МП отримала 0,9669 га землі на Київському шосе, 39 в постійне користування.

Який вигляд з висоти має район Мар’янівка на східній околиці Житомира – дивіться на відео, знятому 27 жовтня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2014 року пройшла перша служба в середині Ольгинського храму, побудованого за кошти благодійників, один з яких - колишній депутат міської ради від цього округу Михайло Пухтаєвич. Територія Смоківського парку належить до земель рекреаційного призначення і будівництво там заборонене.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком благоустрій Мар'янівка церква УПЦ МП Київське шосе Блажиєвський  
Матеріали по темі