Політика

Престольний празник нового Свято-Ольгинського храму на Мар’янівці у Житомирі

25 July 2014, 16:53

 24 липня – День святої рівноапостольної княгині Ольги. Свята Ольга була першою християнкою на великому княжому престолі Києва й учителькою християнської віри в Русі-Україні. Саме в цей день відбулася служба у храмі Святої Рівноапостольної Княгині Ольги, що нещодавно звели благодійними коштами на Мар’янівці у Житомирі.

Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим провів службу у храмі, а опісля подякував усім прихожанам і прочитав «Отче Наш» перед трапезою. Настоятель храму Святої Рівноапостольної Княгині Ольги Діонісій Грицаюк наголосив, що цей день є дуже важливим, адже це перша служба, яка відбулася усередині приміщення, яке й досі будують благодійники.

На службу у Храм Святої Рівноапостольної Княгині Ольги прийшли також і кілька депутатів. Володимир Кропивницький подарував церкві дві ікони: Княгині Ольги та князя Володимира.

Депутат Житомирської міської ради Михайло Пухтаєвич зазначив, що дедалі більше людей долучається з допомогою у побудові Храму. Він сподівається, що на весну роботи буде завершено і можна буде освячувати престол.

Телеканал Ц-TV

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі