Місто

Смоківський парк на околиці Житомира: без місць відпочинку, але з церквою та старим парканом. Фоторепортаж

19 September 2017, 14:56

На виїзді з Житомира в бік Києва є рекреаційна зона – Смоківський парк. Поруч з парком знаходиться загальноосвітня школа №10, а майже в центрі – православний храм, Ольгинська церква УПЦ МП. Перша служба в середині храму, побудованого за кошти благодійників, пройшла в липні 2014 року

Хоч це місце й називається офіційно «парк», але облаштованих місць відпочинку, доріжок чи хоча б лавок там немає, лише протоптані стежки та маленький дитячий майданчик біля церкви. Натомість, і сміття тут майже нема, лише ближче до житлових будинків можна натрапити на викинуті в кущі коробки чи побутові відходи, а хтось навіть викинув стару картину.

Неподалік церкви знаходиться закинутий будівельний майданчик, який огороджує ділянку, де збиралися побудувати центр з продажу та комплексного обслуговування автомобілів. Будівельний паркан на цьому місці з’явився наприкінці 2013 року, зараз огорожа вже майже зруйнована і відкрита, а за нею – сміття та трава.

Нагадаємо, в 2013 році на сесіях міськради 30 травня і 11 липня 15 осіб отримали дозвіл на виготовлення проектів землеустрою на ділянки по 0,1 га, які знаходяться за адресою «3-тя лінія ул.Мар’янівська». Через кілька місяців з'ясувалося, що це землі рекреаційного призначення та будівництво там заборонено. В грудні цього ж року суд за позовом прокуратури скасував незаконне рішення Житомирської міськради про надання громадянам семи ділянок в районі вулиці Мар'янівській під житлову забудову, а згодом було скасоване й рішення сесії від 30 травня, яким восьми громадянам були надані дозволи на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 0,1 га кожному, по вул. Мар'янівській для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та виготовлення детального плану території. 

 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі