Політика

Житомирський окружний адмінсуд визнав протиправними дії Овруцької міської ТВК і зобов’язав провести перерахунок голосів

6 November 2020, 12:01

Житомирський окружний адміністративний суд 5 листопада задовольнив позов кандидата на посаду Овруцького міського голови Олександра Гуденка до міської територіальної виборчої комісії і визнав дії комісії протиправними та зобов'язав провести перерахунок голосів.

Рішення суду на своїй сторінці у Facebook опублікував Олександр Гуденко.

«3 листопада 2020 року до Житомирського окружного адміністративного суду звернувся кандидат на посаду Овруцького міського голови Гуденко Олександр Дмитрович із заявою до Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району…В обґрунтуванні позовних вимог зазначив, що 28.10.2020 прийом протоколів, документів дільничних виборчих комісій здійснювався без прийняття відповідачем будь-якого рішення з тих, які передбачені в ч. 5 статті 254 Виборчого кодексу України…Вказав, що прийом документів здійснювався та оголошувався їх зміст не головою Овруцької МТВК, а членом такої комісії Головачем Б.В. Вважає, що Головач Б.В. самостійно перебрав на себе повноваження голови Овруцької ТВК, а тому просить позов задовольнити», – йдеться в документі.

Суд вирішив позов задовольнити.

«Визнати дії, вчинені Овруцькою МТВК Коростенського району Житомирської області під головуванням Головича Б. В. та Царук І. А. під час підрахунку голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради та Овруцького міського голови на перших чергових виборах 25 жовтня 2020 року – протиправними. Зобов’язати Овруцьку МТВК Коростенського району Житомирської області провести повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради Коростенського району Житомирської області та Овруцького міського голови Коростенського району Житомирської області виборчою комісією у складі визначеною постановою ЦВК №172 від 10.08.2020…Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції», – йдеться у рішенні суду, проголошеного 5 листопада.





Фото зі сторінки Олександра Гуденка

На сайті ЦВК зазначено, що Олександр Гуденко балотувався на посаду Овруцького міського голови від Радикальної партії Олега Ляшка. Всього за крісло мера змагалися 4 кандидатів.

Нагадаємо, у Житомирській області ТВК визнала недійсними вибори на дільниці з рекордною явкою.

Як повідомляв, Житомир.info, на сайті Центральної виборчої комісії станом на ранок 6 листопада оприлюднені результати 6 з 12 міських голів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруцька ТВК перерахунок голосів суд кандидат вибори  
Матеріали по темі