Здоров'я

Заступниця мера пояснила, скільки кисню використовують житомирські лікарні та чому виникли проблеми в роботі магістралей

16 November 2020, 13:39

У соціальній мережі Facebook на вихідних поширювали допис житомирянки про те, що в лікарні №1 немає кисню і за день кисневі апарати вимикали 8 разів.

Допис в соцмережі розмістила житомирянка Olga Grabar.

«Сергей Иванович, срочно нужна ваша помощь для людей, лежащих в гор.больнице #1!!! Для людей в реанимации на ковид-19 уже нет кислорода!! Сегодня реанимация работала через раз! А это единственный наш шанс на спасение!!!! Вмешайтесь!!! Я знаю вы в этом городе можете все!!!! Я не знаю как нам сейчас пережить ночь, а на утро кислорода нет вообще!!!! Я сейчас сама тут лежу, кислород отключали за сегодня уже 8 раз!!! Бедные врачи в реанимации не знают что делать!!! Спасите!!!Самое страшное что у нас нету времени!!!!Друзья максимально репост по городу, умоляю», - написала житомирянка.



Заступниця міського голови Марія Місюрова пояснила Житомир.info, що лікарні киснем забезпечені, а на вихідних були технічні проблеми, які вже вирішили.

«Зараз наші лікарні працюють з киснем рідким і киснем в балонах. На сьогоднішній момент у нас є 63 людини, які потребують кисневої підтримки, в лікарні №1 і 38 людей у лікарні №2. У нас сталася ситуація, ми вислухали обурення. У зв’язку зі зниженням температури кисень має фізичні властивості замерзати. У зв’язку із високим потоком і великим навантаженням на кисневі магістралі виникає перерозподіл кисню і його переохолодження. Тому є робітники, які, умовно кажучи, переключають кисень з креоциліндрів рідких на балони, це займає декілька хвилин. У суботу дійсно виникла така ситуація. У лікарні були деякі невеликі технічні питання, які на сьогодні вирішились за рахунок того, що підготовлено і змінено температуру в приміщенні, де знаходяться ці креоциліндри і балони. Кисень у лікарнях є. Глобальна проблема постачання кисню все ж таки існує. За рік наша лікарня №1 використовувала 80 тонн, у цьому році вже з COVID це буде практично в 5 разів більше – біля 400 тонн, для прикладу, нам на один день потрібна одна тонна кисню. Постійно ведуться переговори і з постачальниками, але є дійсно проблема і в постачанні, і в транспортуванні газу. На сьогоднішній день у лікарнях у нас і в першій, і в другій є кисень. Всі пацієнти, які потребують кисневої підтримки, вони її мають. У другій лікарні в суботу ми встановили резервуар на 6,7 тонн, який дозволяє працювати протягом, умовно кажучи, 10 днів, а потім поповнюються ці запаси. Велике прохання зберігати спокій і з розумінням ставитись до ситуації», – розповіла Марія Місюрова.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 16 листопада заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко повідомила, що у Житомирській області є перебої з постачанням кисню в лікарні, але ситуація не критична.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кисень лікарня Місюрова  
Матеріали по темі