Політика

У Житомирській області член ДВК незаконно використала бюлетені та проголосувала за двох виборців, триває розслідування

30 November 2020, 11:39

У Ружинському районі поліцейські встановили, що член однієї з дільничних виборчих комісій, підробивши підписи, проголосувала за інших виборців та підбурила колегу допомогти їй у злодіянні. 25 жовтня, у день місцевих виборів, до Ружинського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи проголосували за двох місцевих жителів. Працівники слідчо-оперативної групи поліції задокументували всі обставини на місці події.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«У ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що член однієї з дільничних виборчих комісій, скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, в уточненому списку виборців поставила вигаданий підпис за одного з виборців про отримання ним бюлетеня. Згодом жінка переконала іншого члена ДВК своїм підписом підтвердити видачу бюлетеня. Потому жінка повторила такі ж дії стосовно ще одного з виборців, заповнила отримані бюлетені та опустила їх у виборчу скриньку», – йдеться у повідомленні.

Відтак нині триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 27 (Види співучасників), ч. 3 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі), ч.ч. 2, 3, 4 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму),КК України.

Законодавством за такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області оголосили підозру секретарю ДВК, яка проголосувала за свого сина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ДВК бюлетень виборці Ружин  
Матеріали по темі