Фоторепортаж

Нові будинки, земляні «вали» і сміття: який вигляд мають ділянки, виділені житомирським АТОвцям майже 6 років тому. Фоторепортаж

9 December 2020, 13:35

Новенькі, просторі та показні житлові будинки, купи землі і будівельні відходи, які свідчать, що процес будівництва ще триває, – така картина відкривається на вулиці Радонова в житомирському мікрорайоні Мальованка. Йдеться про ділянку землі, яку на початку 2015 року почали розподіляти між учасниками АТО.

На кінець 2020 року дехто з власників ділянок вже повністю облаштувався – звів гарний будинок, господарські споруди, упорядкував обійстя. Інші – ще будуються. Не дивно, що кругом видно будівельне сміття. «Компанію» йому складають і побутові відходи: на початку вулиці, від перетину з Денешівською, узбіччя рясніє різним непотребом – пляшки, взуття, залишки продуктів. Біля самих будинків – земляні «вали» і, знову ж таки, будівельні залишки. Хоча, кажуть місцеві, то все потрібне: землю та будівельні відходи вони привезли спеціально – їх використовують у будівництві, а будівельні залишки – то зовсім не сміття, і піде воно на фундамент. Чоловік, якого випадково зустріла наша фотокореспондентка, запрошує прийти сюди через років два та подивитися на красу, яка тут буде. А от побутовим сміттям на узбіччі чоловік незадоволений, нарікає, що й досі сюди іноді приїжджають люди на автомобілях та викидають непотріб. Місцеві, якщо помічають таке, сварять порушників.

Посеред вулиці встановлено дерев’яний хрест, біля нього – теж земля і будівельне сміття. Чоловік, зазначає, що на місці, де нині хрест, незабаром з'явиться церква.

Нагадаємо, у січні 2015 року представники міської влади разом з родинами військових на Мальованці помічали межі земельних ділянок, які виділили учасникам АТО. За адресою вул. Радонова-Денишівська фахівці КП «Житомирський міський центр земельних відносин» та КП «Містобудівна політика міста Житомира» проводили землевпорядні роботи щодо винесення меж земельної ділянки в цілому та розмежування майже 50 виділених ділянок.

Представники міської влади наголошували, що на той час на ділянки претендували 15 родин військових, в першу чергу – сім'ї загиблих та поранених в АТО. Іншу землю збиралися розподіляти по мірі надходження заяв від учасників АТО.

29 жовтня 2015 року влада Житомира організовувала прибирання стихійного сміттєзвалища по вул. Радоновій за участі КАТП 0628, працівників КВЖРЕПу №1, КП «Житомирводоканал». В серпні 2016 року межі ділянки більше нагадували смітник.

Який вигляд житомирська вулиця Радонова мала майже 3 роки тому, у лютому 2018-го, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул.Радонова  
Матеріали по темі