Суспільство

Після скарги до Держпродспоживслужби житомирянину повернули гроші за придбане у «Глобалі» взуття, яке «зносилося» за 5 днів

18 December 2020, 10:20

В одному з магазинів ТРЦ «Глобал UA» житель Житомира купив взуття, яке, як виявилося, було з істотним недоліком. Віддавати гроші у магазині відмовились, натомість запропонували безкоштовно відремонтувати взуття. Однак ремонт дефектів не усунув. Чоловік змушений був звернутися до головного управління Держпродспоживслужби, аби повернути кошти за неякісний товар.

Про це 17 грудня повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області звернувся мешканець м. Житомир з проханням захистити його права споживача. Заявник придбав в одному з магазинів торгівельно-розважального центру «Глобал UA» пару взуття вартістю 1370 грн, яка після нетривалого використання упродовж 5-ти днів проявила суттєві недоліки, які унеможливлювали його подальшу експлуатацію. Заявник звернувся до адміністрації магазину з проханням повернути кошти за придбане неякісне, на його власну думку, взуття, але натомість отримав пропозицію щодо проведення безоплатного ремонту та усунення виявлених недоліків. Однак після проведеного ремонту усі спроби усунути дефект виявились марними, тому заявник вимушений був звернутись за допомогою до головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

У ході розгляду та опрацювання звернення спеціалісти управління захисту споживачів надали низку роз'яснень окремих статей Закону України «Про захист прав споживачів» суб'єкту господарювання та вказали на порушення ним вимог чинного законодавства. У результаті роботи, проведеної фахівцями, суб'єкт господарювання відшкодував заявнику кошти в сумі 1370 грн.

«Задоволений споживач лишив лист-подяку на адресу спеціалістів управління захисту споживачів за сприяння у вирішенні піднятого у зверненні питання», – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, у липні 2020 року в головному управлінні Держпродспоживслужби в області інформували про невдалу покупку взуття жителькою смт Озерне Житомирського району. В одному з магазинів ТРЦ «Глобал UA» жінка купила взуття, яке, як виявилося, було з істотним недоліком. Віддавати гроші у магазині відмовились, однак жінка добилася повернення коштів з допомогою спеціалістів управління захисту споживачів Держпродспоживслужби – їй повернули 1400 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач відшкодування туфлі взуття  
Матеріали по темі