Місто

Електричку Житомир – Київ знову запустили: в дорозі чотири години

23 December 2020, 11:51

Із 23 грудня відновив свій рух електропоїзд за маршрутом Київ - Житомир - Київ.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію управління транспорту і зв’язку міськради.

«З Житомира електропоїзд вирушатиме о 05:10 год. і прибуватиме до Києва о 08:54 год. З Києва до Житомира електричка відправлятиметься о 18:43 год. і прибуватиме до Житомира о 22:19», – йдеться у повідомленні.

Електропоїзд працюватиме щоденно зі здійсненням наступних зупинок за маршрутом: Житомир, Нова Бистра, Станишівка, Ліщин, Града, Івниця, Степок, Яроповичі, Лотос, Скочище, Липняк, Корнин, Ставище, Волиця, Скригалівка, Нова Волиця, Унава, Потіївка, Фастів, Сорочий Брід, Мотовилівка, Васильків, Боярка, Тарасівка, Вишневе, Київ-Волинський, Караваєві Дачі, Київ.

Вартість квитка становить 30 грн.

Начальник залізничного вокзалу Олег Журба у коментарі Житомир.info підтвердив, що сьогодні вранці зі станції «Житомир» потяг вирушив до Києва. Слідуватиме він з усіма зупинками, тож у дорозі перебуватиме майже 4 години.

Нагадаємо, у грудні 2019 року народний депутат від Житомира Ігор Герасименко в інтерв’ю Житомир.info казав, що з Житомира мають намір запустити швидкий поїзд «Інтерсіті», який їхатиме до Києва 40 хвилин. Нардеп зазначав, що питання включене в державну транспортну стратегію, але втілення цієї ідеї досить складне.

Як повідомляв Житомир.info, електричку Житомир-Київ урочисто запустили в серпні 2011 року за участю тодішнього голови ОДА Сергія Рижука та мера Житомира Володимира Дебоя: з оркестром, прапорцями та повітряними кульками. Вона мала курсувати щоденно, але розклад руху неодноразово змінювали, а з 22 липня 2012 року електропоїзд взагалі скасували. Але 25 травня 2016 року відновили рух прямого щоденного поїзда з Житомира до столиці, цю подію на залізничному вокзалі коментували голова ОДА Сергій Машковський та мер Житомира Сергій Сухомлин. З 11 грудня 2016 року поїзд ходив лише два дні на тиждень, влітку 2017 року – лише один раз, й згодом цей маршрут скасували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електричка потяг Житомир - Київ  
Матеріали по темі