Влада

​Житомирська міська рада звертається до облради щодо виділення 68,6 млн грн на фінансування ПТУ

24 December 2020, 09:39

Житомирська міська рада просить передбачити в обласному бюджеті на 2021 рік видатки на фінансування закладів професійно-технічної освіти, які розташовані в обласному центрі, в сумі 68,6 млн грн.

Про це йдеться у зверненні, за яке депутати проголосували за сесії 24 грудня.

«Депутати Житомирської міської ради звернулися 05.11.2020 року до Житомирської обласної ради з проханням передбачити в обласному бюджеті видатки на професійно-технічну освіту. Проте у задоволенні звернення було відмовлено через розбалансування бюджету та фінансування в першу чергу на утримання обласних установ. Питання фінансування закладів ПТО залишається вкрай актуальним і вимагає повторного розгляду депутатами Житомирської обласної ради», - йдеться у зверненні.

Зазначається, що в міських закладах профтехосвіти лише близько 30% учнів з Житомирської міської ОТГ, решта – мешканці Житомирської області.

Нагадаємо, 24 грудня о 9:00 почалося друге пленарне засідання сесії Житомирської міської ради, яка почала свою роботу 17 грудня. О 10:00 має початися друга сесії обласної ради, де ухвалюватимуть бюджет на 2021 рік.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році професійно-технічні заклади, які розташовані в Житомирі, не потрапили до пілотного проєкту, який передбачав передачу фінансування ПТУ на рівень області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада ПТУ бюджет  
Матеріали по темі