Події

​Справу доцента житомирського університету, який попався на хабарі у 2,9 тис. доларів, скерували до суду

15 January 2021, 09:59

Прокуратура Житомирської області скерувала до суду справу доцента Поліського національного університету, який попався на хабарі у 2,9 тис. доларів США.

Про це 15 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва досудовим розслідуванням, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди доцентом одного з національних університетів міста Житомира за вплив на прийняття рішення (ч.2 ст. 369-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, доцент через посередника пообіцяв абітурієнту успішне складання вступних іспитів та зарахування до університету за визначену плату – 2900 доларів США. Однак, під час одержання неправомірної вигоди був затриманий правоохоронцями.

У прокуратурі нагадали, що неправомірну діяльність викладача викрили у вересні 2020 року завдяки скоординованим діям обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головного управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 29 вересня 2020 у сквері в центрі Житомира затримали доцента національного університету, який отримав від абітурієнта 2900 доларів хабаря. в Житомирі є лише один університет, що має статус «національного», – Поліський національний університет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар викладач доцент абітурієнт ПНУ університет  
Матеріали по темі