Суспільство

У 2020 році завдяки Міжнародному благодійному фонду понад 350 людей в Житомирській області отримали безкоштовні ліки

5 February 2021, 14:06

У 2020 році Міжнародний благодійний фонд "Місія в Україну" в Житомирській області надав понад 12 тисяч послуг з реабілітації дітей з інвалідністю, провів майже 1,5 тисяч консультацій з жінками з небажаною вагітністю. Крім того, понад 350 людей скористалися програмою видачі безкоштовних ліків "Життя без болю".

Про це йдеться у звіті діяльності фонду МБФ «Місія в Україну» за 2020 рік.

«У 2020 році послуги комплексної медико-соціальної реабілітації отримали 532 дитини з інвалідністю. Це 12 244 послуги. Допомогою жінкам з небажаною вагітністю охоплено 826 жінок. 77 хлопців з інвалідністю Романівського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради протягом року отримували допомогу Фонду через гуманітарні та освітні програми», - йдеться у звіті.

Як зазначили в пресслужбі Фонду, всі послуги надані безкоштовно соціально незахищеним родинам м. Житомира та області завдяки пожертвам українських та іноземних благодійників. Незважаючи на карантин, всі послуги Фонду надавалися у повному обсязі з суворим дотриманням вимог безпеки під час пандемії. Під час строгого карантину очні заняття були переведені в онлайн режим.

«Завдяки програмам реабілітації 235 дітей з комплексними порушеннями розвитку отримали послуги терапій, а 149 дітей пройшли курси соціальної реабілітації. Переважна більшість дітей почали відновлювати функції організму та значно покращили свій стан здоров'я, здобули нові знання та навички, завдяки чому значно покращилась їхня якість життя та збільшились можливості реалізувати свій потенціал», - повідомили в «Місії в Україну».

Програмою видачі безкоштовних ліків «Життя без болю» скористалося 364 пацієнти амбулаторії Фонду, які здійснили 1521 звернення про допомогу у якості медикаментів.

Командою допомоги жінкам з небажаною вагітністю проведено 1459 консультація, різними видами допомоги охоплено 826 жінок.

«2542 продуктових набори видано 285 найбільш соціально незахищеним родинам обох напрямків благодійності у якості щомісячної допомоги. Благонабувачі фонду також отримали близько 2750 кг гуманітарного одягу та одягу б/у за програмою «Гуманітарочка”»та 174 пакети для новонароджених», - зазначено у звіті.

Крім того, 2887 молоді навчальних та медичних колективів пройшли програму «Профілактика ризикованої поведінки» запобігання небажаній вагітності, розповсюдженню венеричних захворювань та залежностей.

Загалом 205 волонтерів присвятили 13 658 годин власного часу на добрі справи.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець жовтня 2020 року понад 500 діток з Житомирської області отримали послуги медико-соціальної реабілітації від Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну благодійний фонд  
Матеріали по темі