Політика

​На сесії Оліївської сільської ради прийняли рішення, яке дозволить збільшити надходження до бюджету

4 March 2021, 09:48

Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко на позачерговій сесії Оліївської сільської ради вніс пропозицію щодо збільшення відсоткової ставки на оренду земельних ділянок, що знаходяться на території громади.

«На сьогодні в Оліївській сільській раді укладено десятки договорів оренди земельних ділянок по різних населених пунктах. Відсоткова ставка в рідкісних випадках становить 12%. Зокрема, ми встановлювали його для Обленерго. В інших випадках - це відсоткові ставки: 8%, 5%, а в багатьох випадках 3% від нормативно-орендної оцінки земельної ділянки. Наша громада збільшилась, і сільській раді потрібні додаткові кошти для того, щоб задовольнити потреби наших жителів - це будівництво, ремонти наших навчальних закладів, медицина і т.д.», - розповів Анатолій Мельниченко.

Також він зазначив, що бюджет сільської ради потрібно збільшувати, аби громада могла розвиватися у різних напрямках.

«На сьогодні єдиний основний платник податків – це завод «Кромберг енд Шуберт». Ми працюємо над тим, аби залучити додаткові кошти різними можливими методами. Зокрема, це стосується і оренди земельних ділянок. Наша пропозиція наступна: переглянути всі діючі договори оренди і встановити 10% від нормативно-грошової оцінки. Це дозволить Оліївській сільській раді заробити додаткові кошти», - зазначив Оліївський сільський голова.


За словами очільника громади, орендна плата буде встановлена для всіх представників бізнесу, без виключень.

«Ми розуміємо, що, в тому числі і серед депутатів, у кожного є друзі, знайомі, які орендують землю у сільської ради, але якщо ми будемо робити виключення і встановлювати комусь 3%, то по кожному договору втратимо суттєві кошти. Моя позиція і позиція сільської ради – не робити виключення ні для кого. Тому пропозиція – встановити 10% по діючих договорах. На наступну сесію ми розробимо відповідне положення, яке теж стосується оренди землі щодо нових договорів, які будуть заключатися з сільською радою. Це положення буде внесено на розгляд всіх постійних комісій і винесено на чергову сесію сільської ради», - наголосив Анатолій Мельниченко.

Майже одноголосно депутати підтримали дану пропозицію.

За інформацією офіційного сайту Оліївської сільської ради


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Оліївка оренда землі  
Матеріали по темі