Події

​На майдані Корольова у Житомирі вночі пошкодили пам’ятник Героям Небесної сотні

15 March 2021, 10:37

У Житомирі на майдані Корольова в ніч на 15 березня пошкодили пам’ятник Небесної сотні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«У ніч з 14 на 15 березня було вчинено неприпустимий акт вандалізму щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні. Цей акт наруги над пам’яттю нашого народу, тих людей, що поклали своє життя у боротьбі за європейські цінності. Вандали сплюндрували не тільки пам’ятник, а й саму пам'ять.

Те, що сталося вночі, неприпустимий факт не тільки з юридичної точки зору, а й з точки зору моральності. Навіть важко уявити ганебність даного вчинку. Революція Гідності – переломний момент нашої історії. Пам’ятник Героям Небесної Сотні це місце пам’яті про гідність та самопожертву. Переконаний, що за цей вчинок кожен причетний має нести найвищу відповідальність. Хід справи буду тримати на особистому контролі. Мною написана заява до керівника ГУ Нацполіції у Житомирській області та начальника управління СБ України у Житомирській області стосовно цього кричущого факту. Консолідуючи зусилля відповідних служб, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадськості і ЗМІ, зможемо звести на нівець подібні ситуації. Обіцяю, винні будуть покарані, і я особисто зроблю їх «відомими», щоб кожен бачив чия рука піднялася на національний символ», – написав Федоренко.

Скріншот з допису Володимира Федоренка у Facebook

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі вирішили посилити патрулювання на військовому кладовищі, а також хочуть встановити додаткове освітлення і пост охорони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: памятник Герої Небесної сотні майдан  
Матеріали по темі