Події

У Житомирі суд узяв під варту жінку, яка вербувала дівчат для відвертих зйомок, щодо сина-фотографа ведеться окреме провадження

17 March 2021, 10:17

Корольовський районний суд м. Житомира взяв під варту 58-річну жінку, підозрювану у вербуванні дівчат-підлітків для інтимних зйомок.

Про це 17 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу жительці міста Овруч, підозрюваній у торгівлі неповнолітніми. За принципової позиції процесуального прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 340 тис. грн, про що Корольовським районним судом міста Житомира винесено відповідну ухвалу», – йдеться у повідомленні.

Орган досудового слідства інкримінує жінці скоєння злочину за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена стосовно малолітніх).

Обставини справи. Протиправною діяльністю тривалий час займалися жителі міста Овруч, мати й син. Обладнавши у власному помешканні кімнату під фотостудію, син проводив фотосесії малолітніх дівчат у відвертому одязі (судовою експертизою визнано як продукцію порнографічного змісту), фото викладав у мережі Інтернет на спеціальному сайті, а за перегляд відвідувачами одержував грошову винагороду.

Жінка підшукувала серед знайомих, здебільшого у сім’ях з економічною скрутою, малолітніх дівчат, пояснюючи матерям, ніби потрібні моделі для реклами дитячого одягу, за що «віддячувала» одягом та грошовими коштами.

Після викриття їхньої незаконної діяльності, з метою уникнення кримінальної відповідальності, жінка переховувалася, однак 11.03.2021 була затримана правоохоронцями у місті Києві.

Матеріали стосовно «фотографа» були виділені в окреме кримінальне провадження, розслідувані та обвинувальний акт за ч. 3 ст. 149 КК України скеровано до суду, де триває розгляд.

Досудове розслідування стосовно жінки, яке проводить головне управління Нацполіції в області, триває. Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, 11 березня 2021 року в Києві затримали 58-річну жінку, підозрювану у вербування дівчат 14-15 років для порнозйомок. Злочинну діяльність фотостудії поліцейські припинили у 2017 році, тоді ж жінці було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь. Щоправда, процесуальні дії довелось проводити заочно, оскільки підозрювана переховувалась. Відтак її оголосили у розшук. За скоєні тяжкі злочини їй загрожує до 15 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбещення вербування інтимне фото торгівля людьми прокуратура суд запобіжний захід  
Матеріали по темі