Події

​У селищі Житомирської області врятували 33-річного чоловіка, який переходив водойму по кризі і провалився (доповнено)

17 March 2021, 10:47

16 березня у селищі Черняхів чоловік намагався перейти водойму по кризі і провалився.

Про це 17 березня повідомили в управлінні з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації.

«Надзвичайники врятували чоловіка, який провалився під лід на водоймі в смт Черняхів. Вчора, 16 березня, мешканець селища, 1987 року народження, переходячи водойму, провалився під лід. На місце події виїхало відділення 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальникам вдалося наблизитися до чоловіка та оперативно транспортувати його на берег», - повідомили в управлінні.

У пресслужбі управління ДСНС в Житомирській області розповіли подробиці події.

"16 березня о 15:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у смт Черняхів на місцевій водоймі чоловік провалився під лід. Про це сповістили випадкові очевидці, які почули його крики про допомогу. Через те, що лід уже занадто тонкий, ніхто з очевидців самотужки не наважився йти чоловікові на поміч. Рятувальники, які прибули до місця виклику встановили, що на замерзлій водоймі за 130 м від берега, у проломі знаходиться людина. Один з бійців ДСНС із рятувальною мотузкою повзком вирушив на порятунок потопаючого. З берега його страхували колеги. Потопаючий тримався у проломі за край крижини і вже добряче тремтів від холоду. Рятувальник ухопив переляканого чоловіка, підняв з пролому та обв’язав мотузкою. Після чого, вони вже разом повзком повернулися на берег. Під час рятувальної операції диспетчер Служби порятунку «101» викликала швидку допомогу. На березі бійці ДСНС зняли з врятованого мокрий одяг та обгорнули в свої бойовки. Викликані медики надали першу допомогу та вирішили госпіталізувати чоловіка до лікарні. Зі слів врятованого, він хотів скоротити шлях через водойму, перейшовши її по льоду. Кілька разів подібна спроба була вдалою, але вчора ледь не коштувала йому життя", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2021 на водосховищі в Малині чоловік провалився на кладці та опинився по пояс у крижаній воді, на допомогу прийшли рятувальники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пригода на воді лід крига водойма рятувальник Черняхів  
Матеріали по темі