Місто

На Театральній у Житомирі планують відремонтувати сквер та завершити реконструкцію тротуару

31 March 2021, 17:57

У Житомирі цього року капітально відремонтують пішохідну частину вулиці Театральної. У планах міської влади модернізувати сквер на розі вулиць Театральна-Бердичівська та укласти плитку до вулиці Київської.

На сайті ProZorro зазначено, що проєкт капремонту розробив ФОП Пославський Олександр Анатолійович за 140 тисяч гривень.

Частину проєкту, а саме реконструкцію скверу, опублікувала у Facebook головна архітекторка Житомира.

«Буде повна заміна існуючого покриття, бортів, озеленення території, місць для сидіння, полив газонів. Саму схему ми не будемо змінювати, вона досить зручна пішохідна вісь, тому ми її залишаємо як є. На візуалізації ми показали куб. Це просто показуємо місце, де буде встановлений пам’ятник. Що саме тут буде, скажу вам так: давайте не будемо перетворювати з міста в містечко. Таке, щоб не ставити ніякі пам’ятники видатним людям, адже для цього є своє місце, ми знаємо що це. Тут проситься сучасна скульптура, це може бути інтерактивна скульптура, щоб наша молодь могла сфотографуватися, підійти, щоб це було щось цікаве для міста. Тому будемо оголошувати конкурс, приймати пропозиції, оприлюднювати їх і також залучати громаду, щоб вони ділилися своїми думками», - розповідає головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

У сквері планують висадити такі дерева як клен та катальпа, а вздовж проїжджої частини з'являться туї.

До реконструкції ділянки входить благоустрій біля костелу святого Йоана з Дуклі.

«Проєктувальник має погодити весь проєкт у Міністерстві культури України, тому що межа благоустрою знаходиться на території пам'ятки архітектури - нашого костелу, це по-перше. По-друге, ми хочемо відкрити сам костел, зробити ширшим його вхід, щоб було зручно нашим мешканцям проходити в нього. Там буде заміна існуючого покриття, освітлення і додане озеленення території. Також там є п'єдестал і там буде встановлено пам'ятник Архангелу Михаїлу. Це буде замовлення костелу і вони за власний кошт будуть замовляти цей пам’ятник», - говорить Ольга Бронштейн.

На погодження проєкту у міністерстві та оголошення тендеру на капітальний ремонт вулиці піде приблизно два місця, тому роботи планують розпочати на початку літа. За словами головної архітекторки, капремонт обійдеться міському бюджету у 4,5 млн грн.

Нагадаємо, у липні 2020 року в міській раді повідомляли про плани завершити реконструкцію тротуарів на Театральній та відремонтувати сквер, що на перехресті з вулицею Велика Бердичівська.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2016 року міська рада уклала з «Ві.Ай.Пі Будівельна компанія» одразу три угоди на реконструкцію тротуарів у центрі Житомира, зокрема, передбачалося близько 5 мільйонів на капітальний ремонт вулиці Театральної. Станом на початок квітня 2019 року недоробленою залишалася ділянка від Центру творчості дітей та молоді до Старого бульвару і частина робіт по вулиці Театральній, там де сквер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер реконструкція вул. Театральна Бронштейт тротуар  
Матеріали по темі