Влада

​Голова ОДА та підрядник пообіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся»

18 September 2020, 15:20

До кінця жовтня підрядник обіцяє завершити першу чергу реконструкції стадіону «Полісся», а у листопаді на ньому вже зможуть проводити матчі. Про це під час брифінгу 18 вересня повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

За його словами, ступінь готовності стадіону складає 90%. Більш ніж за місяць підрядник має встановити глядацькі сидіння на північній трибуні, завершити облаштування двох входів до стадіону, вмонтувати табло, а також під'єднати освітлення до енергомережі.

«Підрядник - компанія «Елітбуд», це для того, щоб розділити, щоб фан-клуб знав чітко, хто підрядник - «Елітбуд». Ппривіт Денису Болейко, щоб знали, коли прийдуть човпти мене, то хто зі мною повинен понести відповідальність. Підрядник компанія «Елітбуд», зокрема Денис Болейко, не знаю він власник чи директор, не пам’ятаю, бо з ним один раз бачився, отримали передостанній транш і найближчим часом розпочне монтаж глядацьких сидінь. Очікуємо, що роботи будуть завершені, за словами Дениса Болейка і компанії «Елітбуд» до кінця жовтня. Це його обіцянка, щоб ви мені її не навалили. Але я беру на себе також відповідальність, але разом з Денисом Болейко, щоб коли нас буде качати ультрас, то вдвох, не вздумали мене одного. Ми перевіримо, чи все буде зроблено якісно та передамо документи в ДАБІ, дозвіл дає Державна архітектурно-будівельна інспекція, центральний офіс, на отримання дозволу на введення в експлуатацію. В них термін - 30 днів, але зі свого боку обіцяю, що тільки документи будуть передані в ДАБІ, відразу зустрінусь з керівником ДАБІ і попрошу максимально прискорити отримання дозволу на введення стадіону в експлуатацію», – розповідає голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Бунечко сподівається, що на стадіоні відбудуться останні у цьому сезоні матчі футбольного клубу «Полісся» з командами «Миколаїв» та «Агробізнес».

«Я добре розумію бажання вболівальників бачити свій клуб на домашньому стадіоні, тому зроблю все необхідне, щоб цей процес не затягнувся. Сподіваюсь, що матчі «Полісся» з «Миколаєвом» та «Агробізнесом» відбудуться тут, щоб вони не проїхали повз Житомир і не приїхали на домашній матч «Полісся» в Київ, а зіграли тут у сусідній області. По графіку «Миколаїв» - 20 листопада, «Агробізнес» - 30 листопада. Це будуть останні матчі цього року футбольного клубу «Полісся» в першій лізі 2020 році», – каже голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, у лютому 2020 року аудитори перевірили черговий договір на реконструкцію стадіону «Полісся» й зобов’язують Житомирську ОДА його розірвати.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко - дев’ятий.

22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» новий голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся» й 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону. А вже 16 жовтня Бунечко «анонсував» розслідування про можливе розкрадання коштів на реконструкції стадіону «Полісся». У листопаді слідчі ГУНП звернулися до суду з клопотанням про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування, розпочатого 7 жовтня 2017 року, щодо розтрати коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Мова йде про роботи, які виконувалися впродовж 2016-2019 років, сума завданих збитків ще встановлюється. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон "Полісся" реконструкція Бунечко матчі  
Матеріали по темі