Здоров'я

У Житомирській області показники не дають змогу вийти із червоного рівня карантинних обмежень, – Остапченко

12 April 2021, 11:10

У Житомирській області продовжує діяти червона зона карантинних обмежень. Показники поки що не дозволяють змінити рівень епідеміологічної небезпеки.

Про це 12 квітня під час онлайн брифінгу в Житомирській ОДА розповіла перша заступниця голови Наталія Остапченко.

«Індикаторні показники Міністерства охорони здоров’я це коефіцієнт виявлення випадків інфікування - повинен бути менше 20% на 10 тисяч населення, охоплення тестуванням менше 300 на 100 тисяч населення, рівень госпіталізації менше 60% на 100 тисяч населення, динаміка рівня госпіталізації менше 50 тисяч і завантаженість ліжок киснем менше 65%.На жаль Житомирська область по показниках коефіцієнт виявлення випадків інфікування, а також рівень госпіталізації і завантаженість ліжок поки що не може похвалитися тим, що ми можемо вийти із карантинної зони червоного рівня тому на сьогодні залишається ситуація така як і була. Дещо ми спостерігаємо покращення динаміки цих показників, але не такі, що дають нам змогу вийти із червоного рівня карантинних обмежень», – зазначила Наталія Остапченко.

Варто зауважити, що 12 квітня головний санітарний лікар Віктор Ляшко анонсував, що найближчими днями Чернігівська, Закарпатська та Чернівецька області перейдуть до "жовтої" карантинної зони.

«І Чернігівська, і Закарпатська, і Чернівецька області вже підходять до того, що найближчими днями – три-чотири-п'ять днів – і вони перейдуть з "червоного" в "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки.

Це значить, що у них будуть зняті жорсткі карантинні обмеження», – повідомляє «Українська правда».

Як повідомляв Житомир.info, з третього березня 2021 року вся територія Житомирської області – у червоній зоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин червона зона Остапченко брифінг  
Матеріали по темі