Влада

У Житомирській області головам райдержадміністрацій знову наказали виплатити людям зароблені гроші

30 March 2007, 13:28

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко сказав під час засідання колегії облдержадміністрації, що за підсумками роботи в січні-лютому 2007 року зростає сума боргів по зарплаті та внесків до Пенсійного фонду України, у тому числі на економічно активних підприємствах, Коростенського, Володарсько-Волинського, Луганського, Любарського, Овруцького районів. Микола Черненко доручив керівникам районів вжити відповідних заходів, у тому числі й дисциплінарного характеру, аби виправити ситуацію:

„На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 13 березня цього року головам районних адміністрацій потрібно терміново переробити графіки погашення заборгованості по кожному підприємству, особливо – економічно активному, забезпечити проведення перевірок із дотримання вимог чинного законодавства з тим, аби повна виплата заборгованої заробітної палати була здійснена до 1 липня 2007 року”, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Довідково. За оперативними даними станом на 1 березня 2007 року загальна сума заборгованості із виплати зарплати працівникам області становила 27,5 млн. грн., і зросла з початку року на 2,5 млн. грн., або на 9,9%, у тому числі в лютому – на 623,3 тис. грн., або на 2,3%.

Із загальної суми боргу 52,6%, або 14,5 млн. грн. утворилося на 345 економічно активних підприємствах. З початку року сума заборгованості на цих підприємствах зросла на 1,5 млн. грн., або на 11,8 %, у тому числі в лютому – на 707,9 тис. грн., або на 5,1%. Зростання боргів із виплати зарплати на економічно активних підприємствах відбулося у 15 районах області на загальну суму 3,3 млн. грн. У місті Житомирі такі борги зросли упродовж січня-лютого на 1,6 млн. грн.

Загальний борг до Пенсійного фонду України станом на 28 березня перевищив 54 млн. грн. Тільки впродовж останньої декади лютого та березня сума боргу зросла на 2 млн. грн. З початку року цей вид заборгованості наростили 549 підприємств на загальну суму 3,1 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі