Події

У Житомирі на 8 років ув’язнили чоловіка, який у дачному масиві зґвалтував 15-річну дівчину

26 April 2021, 12:01

Богунський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який півтора року тому в Барашівському дачному масиві, що в передмісті, зґвалтував неповнолітню дівчину. За скоєне йому призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років.

Вирок щодо кримінального правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості (зґвалтування) Богунський районний суд виніс 19 квітня 2021 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 21 квітня.

Обвинувачений – уродженець Житомира, працівник одного з місцевих промислових підприємств, неодружений, раніше неодноразово судимий, зокрема, за крадіжку, розбої, тяжкі тілесні ушкодження. Черговий злочин, тобто зґвалтування неповнолітньої, чоловік скоїв 21 жовтня 2019 року. Майже опівночі цього дня, будучи п’яним та перебуваючи в дачному будинку разом з двома неповнолітніми (хлопцем та дівчиною), обвинувачений, застосовуючи силу, зґвалтував дівчину-підлітка.

Скрішот вироку Богунського районного суду м. Житомира від 19.04.2021

Обвинувачений у судовому засіданні розповів свою версію подій: стверджував, що дівчину не ґвалтував, а роздягнувся, щоб нарубати дров.

Скрішот вироку Богунського районного суду м. Житомира від 19.04.2021

«Суд вважає, що такі показання обвинуваченого ОСОБА_1 надані останнім з метою уникнення відповідальності за вчинене діяння, але його показання повністю спростовуються іншими належними, допустимими, достовірними доказами по справі, які досліджені судом, а його винуватість підтверджується сукупністю досліджених доказів», – йдеться матеріалах суду.

Потерпіла в судовому засіданні детально розповіла про події тієї ночі, зазначивши, що обвинувачений скоїв відносно неї насильницький статевий акт природним та неприродним способом проти її волі. Дівчина стверджувала, зокрема, що під час знайомства казала чоловікові, що їй 15 років.

Інші допитані в судовому засіданні свідчили про злочинні дії з боку обвинуваченого. Зокрема, суд заслухав і хлопця, який тієї ночі перебував у дачному будинку.

Скрішот вироку Богунського районного суду м. Житомира від 19.04.2021

Врешті суд ухвалив: «визнати ОСОБА_1 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 152 ч. 3 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років».

Нагадаємо, 21 жовтня 2019 року в Барашівському дачному масиві поблизу Житомира місцевий житель, 1981 р.н., у свій день народження зґвалтував 15-річну дівчину. 24 жовтня суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу – тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2021 року Богунський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який у березні 2019 року зґвалтував маленьку дівчинку в одному з місцевих гуртожитків. За злочин його ув’язнили на 12 років. Також суд задовольнив позов потерпілих щодо стягнення з обвинуваченого 500 тис. грн моральної шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування суд вирок Богунський суд розбещення дача дачний масив  
Матеріали по темі