Фоторепортаж

Майстер-клас з декорування великодніх яєць від Житомир.info та п'ятирічної Єви. Фоторепортаж

30 April 2021, 13:35

В останню робочу п'ятницю квітня всі ми подумки вже на тривалих травневих вихідних. Пасха – улюблене свято для багатьох дорослих та дітей, адже ще змалку ми разом з мамами та бабусями пекли паски та нишком облизували з них різноколірну посипку, розмальовували крашанки, примотуючи до них листочки петрушки та квіточки. Ми досі зберігаємо родинні традиції та передаємо їх своїм нащадкам, проте іноді хочеться спробувати щось нове та долучити до приготування своїх дітей. Тож ми разом з нашою п'ятирічною помічницею Євою підготували простий майстер-клас зі святкового оздоблення яєць-зайчиків.

Для цього нам потрібно:

  • варені яйця
  • харчові маркери або харчові олівці (ми не рекомендуємо використовувати перманентні маркери або звичайні фломастери на тих яйцях, які потім будуть вживатися у їжу. Як альтернативу можна придбати у магазині для рукоділля очки та носики на липучках або зробити з кольорового паперу та приклеїти двостороннім скотчем)
  • двостороння клейка стрічка
  • шматочки фетру, цупкої тканини або ватний диск
  • ножиці

Для початку намічаємо простим олівцем місця, де малюватимемо або кріпитимемо очі та ніс.

Кріпимо/малюємо нашу мордочку

Вирізаємо вушка та лапки.

Розфарбовуємо їх.

Приклеюємо на двосторонній скотч.

Наші зайчики готові.

За словами Єви, робити таких зайців не складно і весело. А ще за таким алгоритмом можна зробити не лише зайців, але й курчат, котів чи будь-кого, кого забажає дитяча фантазія. Можна зробити альтернативні варіанти, нічого не наклеюючи, а просто намалювавши.

Потім з ними можна гратися, фотографувати їх для інстаграму або для вітальних листівок своїм друзям та рідним

Нагадаємо, на початку травня 2021 року українці відпочиватимуть чотири дні (1, 2, 3, 4 травня) у зв'язку з Днем праці і Великоднем. І три вихідні (8, 9, 10 травня) буде наступного тижня з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Великодні богослужіння цього року будуть транслювати у прямому ефірі в інтернеті та на телебаченні, тож міська влада не планує продовжувати графік роботи громадського транспорту у великодню ніч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха крашанка писанка декорування майстер-клас  
Матеріали по темі