Влада

Житомирська область точно не «червона», але влада не може остаточно визначитися з новим кольором зони

6 May 2021, 10:55

На сьогодні Житомирська область перебуває у «помаранчевій» епідемічній зоні.

Про це вранці 6 травня 2021 року повідомила пресслужба облдержадміністрації.

«Відповідно до Порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України, станом на сьогодні у Житомирській області спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 1,1%. Даний показник відповідає «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки», - йдеться у повідомленні.

ОДА звертає увагу, що «жовтий» рівень епідемічної небезпеки змінюється на «помаранчевий» у разі наявності в регіоні хоча б однієї з таких ознак:

перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію;

завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – більш як 65%;

кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;

кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше 60;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш як 20%;

рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більш як 50%.

Зазначимо, що вдень 5 травня пресслужба ОДА повідомляла, що в Житомирській області діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.


Скріншот з сайту ОДА

В протоколі обласної комісії ТЕБ та НС від 5 травня 2021 року також Житомирська область переведена в «жовту» зону.

Скріншот з протоколу обласної комісії

Також на «помаранчевий» змінився колір Житомирської області у зведеній інформації МОЗ, оприлюдненій вранці 6 травня, хоча індикаторні показники Житомирської області кращі, ніж були день тому, коли був «жовтий» рівень.

Станом на 6 травня 2021 року

Станом на 5 травня 2021 року

Нагадаємо, 4 травня міністр Кабінету міністрів Олег Німчинов повідомив, що з 5 травня Житомирська область виходить з червоної зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби та переходить у жовту. Цього ж дня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що в Житомирській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки «і оскільки все ще спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 5 % в регіоні діятиме помаранчевий рівень епідемічної небезпеки».

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 діяв з 3 березня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус ОДА МОЗ  
Матеріали по темі