Місто

У Житомирі не будуть святкувати День міста в третю суботу травня

12 May 2021, 15:48

У 2019 році депутати Житомирської міської ради своїм рішенням затвердили новий статут Житомирської громади. За цим статутом святкування Дня міста переносили з вересня на третю суботу травня. Втім, поки містяни ще не відзначали День Житомира навесні. В минулому році через пандемію коронавірусу відзначення свята відтермінували, а згодом і зовсім від нього відмовились. Цьогоріч святкувати День міста у третю суботу травня теж не планують, пояснює мер Житомира.

«Дійсно, згідно зі статутом День міста перенесено на травень, але це рішення вступить в силу, коли буде відмінено інше рішення, яке було на вересень. Тому ми поки другий рік не будемо відзначати день міста в травні у зв’язку з COVID-19. Для того, щоб не витрачати мільйони гривень на святкування в той час, коли ці кошти потрібні. На цій сесії ми знову будемо додавати кошти на соціальні виплати, бо ситуація непроста», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Святкування Дня Житомира восени залежить від багатьох факторів, серед яких епідеміологічна ситуація в регіоні, а також темпи вакцинації населення, каже міський голова.

«Ми залишили таку можливість цим рішенням сесії для святкування. Якщо у вересні буде нормальна ситуація, то, можливо, депутати приймуть рішення і ми будемо відзначати День міста в вересні. До кінця на цей рік ми це питання не визначили. Але кожна нова хвиля йде через 4-5 місяців. Це можна відрахувати від першої хвилі до другої. І ця хвиля була через 4 місяці після 2-ї. Наступна хвиля і буде приблизно у вересні. Якщо не буде масової вакцинації населення, то тут у нас можливість якраз у вересні знову зайти в червону зону», – каже мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято тепер має відбуватися у третю суботу травня. В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, житомиряни також не підтримали пропозицію влади відзначити цього року День міста у вересні.

Чи подобається житомирянам рішення про перенесення Дня міста на травень, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста  
Матеріали по темі