Місто

У Житомирі змінили дату святкування Дня міста

23 April 2019, 16:43

Під час сесії міської ради 23 квітня депутати затвердили статут Житомирської міської об'єднаної громади. Дане питання стояло першим на порядку денному, а підтримали його одноголосно.

Разом з тим, у третій статті затвердженого статуту громади є пункт, у якому йдеться, що День міста Житомира святкуватимуть у третю суботу травня. До цього житомиряни відзначали цей день на початку вересня. З чим пов'язані такі зміни пояснює Житомирській міський голова Сергій Сухомлин.


«Дата святкування Дня міста ніде не зазначена, в історичних документах немає такої дати і це, фактично, побажання багатьох людей громади міста Житомира. Восени, коли зазвичай святкувався День міста іноді була не дуже гарна погода,у нас з цим були проблеми. Ми кожен раз, вкладаючи величезні бюджетні кошти в такі свята, завжди думали: буде дощ чи не буде. А на кінець травня зазвичай більш гарна погода і вже закінчується навчання в школах. Діти з іншим настроєм, природа розквітає, тому було побажання перенести святкування на весну, третю суботу травня», - каже Житомирській міський голова Сергій Сухомлин.

За новою датою житомиряни святкуватимуть День міста вже цього року.

«В статуті не передбачений зараз перехідний період, тому воно повинно діяти вже з цього року. Ми планували прийняти статут ще у лютому місяці, а прийняли його у травні і дуже мало часу залишається. Але думаю, що ми встигнемо зробити так, щоб житомиряни гарно зустріли День свого міста», - додає Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року з порядку денного сесії Житомирської міської ради зняли питання про затвердження Статуту Житомирської міської ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, 8 вересня 2018 року до Житомира приїхав президент України разом з дружиною: вони прогулювались Михайлівською та вітали людей з Днем міста. Завершилось святкування Дня Житомира на майдані Соборному в 2018 році концертною програмою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин статут День міста  
Матеріали по темі