Здоров'я

У житомирській обласній лікарні відкрили реконструйоване нефрологічне відділення: найближчим часом хочуть робити трансплантації нирок

12 May 2021, 18:34

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського відкрили реконструйоване відділення нефрології, де надаватимуть допомогу пацієнтам із різними ступенями ниркової недостатності. У відділенні 34 ліжко-місця, а також дві палати інтенсивної терапії. Одну з них відремонтували ще у 2017 році.

Вартість ремонтних робіт у відділенні разом з обладнанням та меблями - 3,5 млн грн, з них 1 млн надали благодійники.

Приймати пацієнтів планують з 13 травня.


«Тут було все змінено. Раніше були палати на 5 осіб і в кінці коридору одна туалетна кімната, оббиті стіни. За кошти обласного бюджету ми закупили апарат, який називається «апарат сухої нирки». За ці кошти було проведено до кожної палати кисень. Крім того, у цьому відділенні будуть перебувати кисневі концентратори. Якщо виникне така необхідність, то ми у будь-якій іншій палаті можемо підключити кисень. За кошти обласного бюджету було закуплено дефібрилятор, електрокардіолог, монітори. Близько 800-900 тис. грн було вкладено на обладнання, яке тут є», – розповідає генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

У відділенні готуватимуть пацієнтів також до трансплантації.

«Це відділення буде мати подвійне навантаження, подвійну мету. Крім лікування пацієнтів, які мають захворювання нирок і потребують лікування, це відділення буде мати певні важелі з приводу лікування та підготовки пацієнтів з трансплантації нирки. Ми пройшли минулого року дуже велику дорогу. Ми отримали ліцензію від Міністерства охорони здоров'я на трансплантацію, рішення Кабінету Міністрів про включення нашої лікарні в перелік закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації органів та тканин. Ми готуємося і сподіваємось, що найближчим часом така перша операція буде зроблена у нашому закладі», – каже генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Реконструйоване відділення отримало сертифікат від служби інфекційного контролю «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта».

Зараз у лікарні також проводять реконструкцію відділення реанімації та інтенсивної терапії №1, яке планують відкрити до Дня медика.

Нагадаємо, у 2021 році до програми «Велике будівництво» включено реконструкцію приміщень КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією.

Як повідомляв Житомир.info, в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського у Житомирі за 550 тис. грн відремонтували блок інтенсивної терапії відділення нефрології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леськів. лікарня реконструкція нефрологія нирки трансплантація  
Матеріали по темі