Суспільство

Мешканці дачного кооперативу скаржаться, що через недобудовану об'їзну Житомира вода розмиває вулиці та затоплює подвір’я

4 June 2021, 16:55

До редакції Житомир.info звернулися жителі дачного масиву, який межує з недобудованою житомирською об'їзною. Люди жаліються, що після дощів з-під дороги тече вода і розмиває вулиці та городи. Раніше траса була на рівні з будинками, а вздовж неї були канави, тому таких проблем не виникало.

«Вода тут не затримувалася, під час весняного паводка і дощів липневих з тієї сторони збирається вода... Тут була канава, яка перехоплювала всю воду з того боку, і все відводилось в річку. Наша дорога була високо, нормального рівня в порівнянні з дорогою, що була. По-перше, не за технологією, хто робить балас з відсіву? Робиться з піску та гарцовки, це знають дорожники, але я про інше. Хтось має здійснювати нагляд за державним будівництвом. Море під дорогою. Як вони будуть заливати туди гарцовку, щоб ця дорога не висіла, вона ж аварійна буде через деякий час, якщо вони не зроблять тут підпорну стінку», – каже один із засновників кооперативу «Лісовий берег» Володимир Галицький.


Володимир зауважує: мешканці не проти будівництва об’їзною, але це не має шкодити іншим.

Люди розповідають, що вода разом із відсівом тече на приватні ділянки, та показують затоплені підвали.

«Як тільки дощі, дощове літо або злива, то ми тут взагалі... Дуже багато було води. Викачували, вмикали нанос. Хату шкода, може підмити й хата ще впаде», – ділиться місцева мешканка Раїса.

«Перший раз підтопило, як сніг танув, було десь, мабуть, 10 сантиметрів і зараз так само. Цього року вже третій раз, так постійно було, коли багато злив, снігу, і з цією дорогою все це затікає», – показує місцева мешканка Ірина.

Крім цього, жителі стверджують, що через відсутність належних інформаційних знаків на трасі частіше стаються ДТП.

«Ми є свідками дуже багатьох прикрих моментів, аварійності на цій трасі, на цьому коротенькому відрізку від Кам'янки і до оліївської заправки», – розповідає Володимир Галицький.

Журналісти стали свідками однієї з дорожньо-транспортних пригод на недобудованій об'їзній за участі фури.

«Це зранку в три години було, їхав і тут чотири фари засвітилось на зустріч, я на ліву сторону. Їхав 70 км і прямо в ці плити», – каже водій вантажівки.

В Службі автомобільних доріг у Житомирській області повідомили, що до кінця цього року спеціалісти мають скоригувати проєкт, далі оголошуватимуть тендер, і вже новий підрядник відновлюватиме роботи з будівництва об'їзної.

«Після розірвання контракту Укравтодору з китайською компанією, яка виконувала дані роботи за численні порушення, які були допущені ними, Службою автомобільних доріг проведено процедуру коригування проєктної документації. На сьогодні процедура триває, повністю коригується проєктна документація, вивчається, що зроблено, недоліки. Як тільки буде завершене коригування проєктної документації, буде оголошено тендер на проведення ремонтних робіт і буде відновлено роботи з будівництва об'їзної дороги. Зроблено обсяг робіт в напрямку Київ-Чоп по правому проїзду, лівий проїзд взагалі не починали робити. Я думаю, що до кінця цього року проєкт буде скориговано», – прокоментував заступник начальника Служби автодоріг в Житомирській області Іван Прокопів.

На якому етапі призупинили роботи на північній об'їзній Житомира та який вигляд має недобудована транспортна розв’язка

Нагадаємо, 14 травня 2020 голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков відвідав ділянку автомобільної дороги М-06 поблизу Житомира. Під час робочого візиту він висловив своє незадоволення темпами реконструкції північної об’їзної Житомира та зазначив, що контракт передбачає накладення штрафних санкцій на китайську компанію у випадку несвоєчасного виконання робіт.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)».

У червні 2018 року компанія почала реконструювати північну об'їзну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: об'їзна китайська об'їзна дорога ремонт будівництво окружна дорога  
Матеріали по темі