Суспільство

Китайська компанія почала реконструювати північну об'їзну Житомира, – САД

27 June 2018, 16:28

Розпочалися роботи з реконструкції міжнародного шляху М-06 Київ-Чоп (на місто Будапешт через міста Львів, Мукачеве і Ужгород) на ділянці км 129,6 – км 151,73, що в Житомирській області.

Про це 27 червня повідомила прес-служба САД у Житомирській області.

Підрядна організація Sinohydro Corporation Limited (КНР) працює над зняттям рослинного шару ґрунту на місці двох смуг нової дороги.

«Крім того, найближчим часом підрядна організація зобов’язана надати інженеру-резиденту з технічного нагляду Георгіосу Папапавлоу програму виконання, де буде вказано, які саме роботи та в який термін будуть виконані в межах укладеного контракту», - зазначають в САД.

В прес-службі Житомирської ОДА інформують, що з Китаю прибула перша партія нової техніки, а працівники уже розпочали роботи з очищення ділянки дороги поблизу с. Глибочиця.

«Наразі проводиться корчування коріння дерев і прибирання верхнього шару грунту. Підрядник опрацьовує питання щодо вивезення грунтової маси для влаштування основи дороги. З Китаю вже прибула перша партія нової техніки, яка задіюється для реконструкції Північного обходу. Підрядник працює від с. Глибочиця по всій протяжності ділянки», – цитує прес-служба облдержадміністрації начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Романа Крисюка.

В САД також зазначають, що фінансування проекту здійснюється за кошти Європейського банку реконструкції й розвитку, а також Європейського інвестиційного банку. Строк виконання робіт – 2 роки.

Нагадаємо, на реконструкцію об’їзної дороги Житомира подавали заявки 16 компаній з різних країн.

У січні 2017 року прем'єр-міністр підписав два розпорядження, які стосуються реконструкції північного обходу міста Житомир. Навесні 2017-го обабіч дороги почали вирубувати дерева, щоб розпочати реконструкцію.

28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)».

3 березня 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрічався із представниками китайської компанії Sinohydro, які виграли тендер на суму 42 млн євро на будівництво Північного обходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД реконструкція об’їзна 
Матеріали по темі