Влада

Китайська компанія розширятиме до 4 смуг об’їзну навколо Житомира

29 November 2017, 11:57

28 листопада керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та представник компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги м. Житомир по трасі М-06 Київ – Чоп.

Про це 28 листопада повідомив офіційний сайт Державного агентства автомобільних доріг України.

За даними сайту, контракт уклали в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)». Проект фінансується за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і  Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

 «Місяць тому ми підписали перший контракт із китайською компанією на реконструкцію та капітальний ремонт доріг. Сьогодні підписуємо наступний контракт – на реконструкцію Північної об’їзної дороги Житомира, яка буде розширена до 4 смуг руху. Таким чином ми ліквідуємо єдине вузьке місце на трасі М-06 між Києвом та Рівним», - сказав Славомір Новак.

Збільшення учасників відкритих тендерів, які проводить Укравтодор, вже дає хороший результат – це вища якість послуг, вищий рівень безпеки, вчасне виконання робіт, - зазначив керівник Укравтодору.

«Це велика відповідальність для китайських компаній, які мають вчасно і якісно виконати передбачені контрактом роботи. З нашого боку буде забезпечено жорсткий контроль за якістю виконання робіт та дотриманням строків реалізації», - цитує Славоміра Новака прес-служба відомства. 

Автомобільна дорога М-06 Київ – Львів – Чоп перетинає Україну зі Сходу на Захід та забезпечує вихід до країн ЄС, - зазначає сайт. Це основний транзитний коридор через територію України, який забезпечує вихід на Угорщину, Словаччину та Польщу. Ця дорога включена до європейського маршруту Е40, входить до міжнародного транспортного коридору №3 та національного коридору Європа – Азія.

«Зараз на ділянці від 129 км до 151 км (житомирська об’їзна) дві смуги руху. Стан покриття та пропускна спроможність існуючої дороги не в повній мірі задовольняють умовам руху транспорту. Проектом передбачено реконструкцію дороги та доведення її до І-б технічної категорії. Довжина ділянки становить 22,3 км. Після реконструкції дорога матиме чотири смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м. Також проект передбачає будівництво та реконструкцію 4  транспортних розв’язок в різних рівнях, реконструкцію 3 існуючих шляхопроводів через залізницю, реконструкцію існуючого мосту через р. Кам’янка, будівництво 2 пішохідних мостів, влаштування освітлення та сучасних засобів з організації безпеки руху», - йдеться в публікації.

Роботи розпочнуться з початку будівельного сезону 2018 року. Термін виконання робіт, згідно з контрактом, – 2 роки. Інженер з технічного нагляду за виконанням робіт - IRD Engineering S.r.l. (Італія).

Нагадаємо, на реконструкцію об’їзної дороги Житомира подали заявки 16 компаній з різних країн

Як повідомляв Житомир.info, на початку року Геннадій Зубко підписав два розпорядження, які стосуються реконструкції північного обходу міста Житомир. Навесні 2017-го обабіч дороги почали вирубувати дерева, щоб розпочати реконструкцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі