Події

​Житомирському дебоширу з Михайлівської оголосили про підозру: за хуліганство з застосуванням зброї «світить» від 3 до 7 років ув’язнення

22 June 2021, 13:10

У Житомирі хулігану з Михайлівської поліцейські оголосили про підозру за ч.4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Про це 22 червня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Увечері 18 червня по вул. Михайлівській, що в обласному центрі, перехожі затримали неадекватного чоловіка, який чинив хуліганство, та передали патрульним. Дебошира доставили до Житомирського районного управління поліції. За цим фактом було відкрито провадження і наразі чоловікові оголошено про підозру у кримінальному діянні», - йдеться у повідомленні.

47-річний чоловік уже неодноразово потрапляв у поле зору поліції за адміністративні та кримінальні правопорушення.

Так, нині у суді розглядається обвинувачення щодо учинення ним крадіжки з домогосподарства у с. Високій Печі Житомирського району.

Окрім того, відносно підозрюваного поліцейські неодноразово складали адміністративні матеріали за розпиття алкогольних напоїв або появу у п’яному вигляді у громадських місцях (ст. 178) та дрібне хуліганство (ст. 173) КУпАП.

Цього разу чоловік чіплявся до перехожих, ображав людей нецензурною лайкою, а на зауваження реагував погрозами та демонстрацією ножа.

«Відтак за цим фактом було відкрито кримінальне провадження та нині оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування опитано очевидців та потерпілу, вилучено записи камер відеоспостереження, проводяться інші слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу», - повідомили в поліції.

Усі процесуальні дії проводяться під керівництвом Житомирської окружної прокуратури.

Зазначимо, що чоловіку оголосили про підозру в кримінальному правопорушенні за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 18 червня 2021 на Михайлівській у Житомирі чоловік з ножем чіплявся та погрожував перехожим і відвідувачам кафе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дебошир хуліган хуліганство Михайлівська напад погроза  
Матеріали по темі