Суспільство

​Поблизу Житомира резервісти проходять навчання: безпарашутне десантування та укладання парашуту

14 July 2021, 14:23

Понад дві сотні резервістів оперативного резерву першої черги проходять планові навчальні збори. Протягом місяця військові підвищують рівень підготовки бійця.

Зокрема 14 липня під Житомиром майже п’ятдесят резервістів відпрацювали вправи з безпарашутного десантування за допомогою канату, а також тренувалися укладати парашут.

«Сьогодні ми відпрацьовували безпарашутне десантування за допомоги КЗБО «Адаптер-М1» – це спуск по канату особового складу. Було відпрацьовано дві вправи: десантування ознайомче – 5 метрів і завершальне – 15 метрів. Корабельна група складається з 16 десантників. Сьогодні у нас вийшло 4 корабельні групи по 12 осіб. На збори у нас прибуло 225 осіб. Далі у нас будуть проводитися заняття за фахом, якщо це кулеметник, то це стрільба з кулемета, гранатометник – стрільба з гранатомета. Фаза повітряно-десантної підготовки на сьогодні закінчилася, ми здійснили ознайомчий стрибок з парашутом і здійснили безпарашутне десантування по канату. Далі буде підготовка за фахом», - розповів командир першої навчальної роти оперативного резерву першої черги Іван Резнік.


Самі резервісти переконані, що потрібно постійно вдосконалювати свої військові уміння та навички, аби завжди бути готовим стати на захист країни.

Щодо безпарашутного десантування, військові говорять: потрібно мати неабияку фізичну підготовку, аби спуститися з гелікоптера по канату.

«Треба не боятися, концентруватися і нормально спуститися, виконувати техніку безпеки. Зробив це вперше, емоції зашкалюють», - каже резервіст Дмитро.

«Тут є декілька моментів та декілька нюансів. По-перше, коли ти стикається з висотою, якісь гормони, змінюється в середині все. Треба трохи почекати, поки організм адаптується. Потім була така вишка, імітація ніби гелікоптер, ми з неї відпрацювали спуск за два-три дні. Вже тут, на борті, трохи качає, але в принципі все таке саме. Якщо дотримуєшся чітко інструкції, яка була до цього, і не було ніяких проблем, зі страхом адаптувався, тоді все нормально. Сьогодні вперше спускався», - говорить резервіст Дмитро.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон про реформування військкоматів та призов резервістів у особливий період.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ резервіст безпарашутне десантування десантник парашут  
Матеріали по темі