Фоторепортаж

Фотопрогулянка кактуса Лєри по житомирських вулицях

27 July 2021, 16:45

Сьогодні ми гуляємо Житомиром з кактусом Лєрою. Так, з нами усе добре. Ні, ми не вживаємо алкоголь на робочому місці. Показати наше місто кактусу ми вирішили саме тому, що сьогодні - неформальне і нетрадиційне свято – день “Візьми свою хатню рослину на прогулянку”.

Вже кілька років у всьому світі 27 липня люди “вигулюють” свої кімнатні рослини. Започаткували це веселе свято Томас і Рут Рой. Подружжя вважало, що нестандартні веселі свята покращують настрій і заснувало близько 80 неформальних свят.

Такі “прогулянки” дають можливість відчути себе знову дітьми, підіймають настрій не лише собі та оточенню, дають можливість познайомитися з новими людьми, обмінятися з ними порадами по догляду за рослинами і просто гарно провести час на вулиці.

Під час пандемії, коли люди були на самоізоляції і не мали змоги на “живе” спілкування та прогулянки, багато хто завів собі домашнього улюбленця. Для тих, хто з якихось причин не зміг завести собі хатню тварину “улюбленцями” стали саме кімнатні рослини. За хештегом #TakeYourHouseplantForAWalkDay у соцмережах можна подивитися, як люди цього дня “вигулюють” свої рослини і показати свою усьому світу.

Ми ж вирішили трішки по-іншому подивитися на цей день і “показати” нашій редакційній рослині буденний Житомир - з його недоліками і перевагами. Для цього обрали найпопулярніший маршрут - маршрут на міський ринок. Тим паче Лері давно пора було прикупити більшого горщика і ґрунт. Як “добиралася” наша Лєра з центру на ринок “Житній” і що там “бачила” - дивіться у фоторепортажі.

Анна Максимова, фотокореспондентка Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кактус рослини вазон  
Матеріали по темі