Події

Колишньому директору «Житомирського облавтодору» повідомили про підозру в розтраті матеріального резерву пального на 1,5 млн грн

30 July 2021, 18:40

Колишньому посадовцю «Житомирський облавтодор» повідомили про підозру в розтраті понад 90 тис. літрів пального з держрезерву, вартість якого – майже 1,5 млн грн.

Про це 30 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури колишньому посадовцю облавтодору повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді директора державного підприємства «Житомирський облавтодор» та будучи зобов’язаним, у міру своїх посадових обов’язків, забезпечити збереження регіонального матеріального резерву з дизельного пального, допустив службову недбалість.

«Унаслідок протиправних дій посадовця безпідставно, за відсутності відповідних документів щодо відчуження, у грудні 2018 року списано 93 500 літрів паливно-мастильних матеріалів (у виді талонів), а саме, бензину марки «MUSTANG» А-92 та дизельного пального цієї ж марки, які фактично перебували на відповідальному зберіганні приватного товариства, а також 6 тис. літрів дизельного пального, яке зберігалося в облавтодорі», – пише пресслужба прокуратури.

Відтак посадовець, відповідальний за збереження регіонального матеріального резерву, призначеного для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, допустив його втрату, заподіявши державі в особі Житомирської облдержадміністрації матеріальну шкоду майже на 1,5 млн грн.

Наразі прокуратура готує позов про стягнення з фігуранта справи завданих державним інтересам збитків на зазначену суму.

Незаконні оборудки викрила прокуратура спільно з Управлінням СБ України в області. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2019 Слідче управління ГУНП в Житомирській розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). В ухвалах Корольовського районного суду м. Житомира йшлося про розтрату посадовими особами регіонального матеріального резерву 93 500 літрів пального на загальну суму 1 499 965 грн. Пальне призначалося для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Житомирської області та було куплене за кошти обласного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: резерв розтрата пальне облавтодор прокуратура підозра  
Матеріали по темі