Події

Житомирська поліція розслідує розтрату посадовцями матеріального резерву пального вартістю 1,5 млн грн

23 December 2019, 16:44

Поліція розслідує розтрату посадовими особами регіонального матеріального резерву пального для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Житомирської області, яке було куплене за кошти обласного бюджету.

Слідчим управлінням ГУНП в Житомирській 11 вересня 2019 розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про це йдеться в ухвалах Корольовського районного суду м.Житомира, оприлюднених 19 грудня в Єдиному державному реєстрі судових рішень, з клопотаннями слідчих про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування.

Слідство встановило, що на початку 2015 року з обласного бюджету були виділені кошти для створення регіонального матеріального резерву на базі ДП «Житомирський облавтодор», яке закупило пальне в талонах: у ТОВ «ВОГ Рітейл» на суму 1 млн 332 тис. 70 грн по договору від 01.12.2015 (дизельне пальне – 49,3 тис. літрів, бензин А-92 – 33,7 тис. літрів); у ПП «Окко-бізнес контракт» на суму 167 тис. 895 грн по договору 26.10.2015 (дизельне пальне – 10,5 тис. літрів).

Після цього під виглядом заміни талонів на інші з продовженим терміном дії, директор ДП «Житомирський облавтодор» підписав договір відповідального зберігання з ТОВ «Нафтотрейд ресурс» (м. Луцьк) та передав йому талони на пальне в кількості 53 800 літрів дизельного пального Mustang та 33 700 літрів бензину Mustang 92. Решта придбаного пального в кількості 6000 літрів дизельного пального залишилась в ДП «Житомирський облавтодор».

В листопаді 2018 року ТОВ «Нафтотрейд ресурс» повідомило ДП «Житомирський облавтодор», що за порушення представниками останнього зобов`язань по договору поставки нафтопродуктів, вони утримують пальне на свою користь. Посадові особи ДП «Житомирський облавтодор» проти цього не заперечували та списання матеріальний резерв у вигляді пального.

«Таким чином, службові особи ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», Управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА та ТОВ «Нафтотрейд ресурс» розтратили регіональний матеріальний резерв пального для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Житомирської області, в загальній кількості 93 500 літрів на загальну суму 1 499 965 грн., що спричинило тяжкі наслідки обласному бюджету», - зазначається у матеріалах суду.

Скріншот з ухвали Корольовського райсуду від 9 грудня 2019 року

Покарання посадовцям за ч. 5 ст. 191 КК України – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, слідче управління ГУНП в Житомирській області з 7 жовтня 2017 року розслідує кримінальне провадження про розтрату коштів під час реконструкції стадіону «Полісся», який знаходиться у Житомирі на вул.Фещенка-Чопівського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: резерв розтрата пальне ГУНП облавтодор  
Матеріали по темі