Здоров'я

​У житомирській дитячій лікарні пояснили, чому діти хворіють влітку

2 August 2021, 18:29

Літо, спека, а діти продовжують хворіти. За словами заступниці медичного директора КП «Центр Первинної медико-санітарної допомоги» Людмили Бурячківської, лише за тиждень в поліклініки Житомира звернулося більше 800 дітей з ознаками ГРВІ.

«В період з 23.07 по 29.07.2021 року було зареєстровано 866 випадків ГРВІ серед дитячого населення», — зазначила Людмила Бурячківська.

За словами заступниці головного лікаря стаціонару дитячої лікарні ім. Башека Світлани Довгаль, влітку діти хворіють не менше ніж в іншу пору року. Крім того, у цей період віруси здатні вражати одночасно дихальний і шлунково-кишковий тракти.


«З початку червня-липня зберігається тенденція до збільшення захворюваності на кишкові інфекції у дітей. Наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 110 дітей, 60% — це діти з ознаками респіраторної вірусної інфекції і їх ускладненнями, 40% — це діти з гострими кишковими інфекціями. Чому батьки помилково вважають, що влітку діти не мають хворіти гострими респіраторними вірусними інфекціями? Зараз до нас звертаються пацієнти з сиплим голосом, температурою, кашлем, це все ознаки вірусної інфекції, яка викликається парагрипом. Крім того, влітку є особливість у вірусів, що вони здатні вражати одночасно дихальний тракт і шлунково-кишковий тракт. Я думаю, що все таки це пов’язано з літнім періодом тому, що всі кишкові інфекції не дарма називаються хворобами брудних рук. Діти знаходяться в ігрових кімнатах, де не миють руки, батьки купують на ринках овочі та фрукти, які не завжди миють і не проводять термічну обробку. Тобто, це є причиною збільшення кишкових інфекцій», — розповіла Світлана Довгаль.

Аби вберегти дитину від захворювання влітку, медики радять частіше та ретельніше мити руки, овочі та фрукти, а також проводити їх термічну обробку.

Як повідомляв Житомир.info, з 12 по 18 квітня 2021 року на грип та ГРВІ у Житомирській області захворіло 8357 осіб. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 9,9 %. Проте серед дітей захворюваність за вказаний період зросла майже на 7%. За тиждень, у період 19 по 25 квітня 2021 року, захворюваність знизилась на 10,5 %.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГРВІ лікарня хвороба діти Довгаль Бурячківська  
Матеріали по темі