Суспільство

​За результатами ЗНО 2021 Житомирська область знову в останній п’ятірці рейтингу

1 September 2021, 11:30

У 2021 році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання Житомирська область посіла 21 місце в Україні, тобто четверте місце з кінця.

Про це свідчать дані рейтингу областей України за результатами ЗНО 2021 року, складеного інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua».

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг областей України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

«У якості вихідних даних для укладання рейтингу були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2021 році. Області України у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання отриманих випускниками шкіл кожної області у 2021 році», - йдеться у повідомленні.

Середнє значення балів зовнішнього незалежного оцінювання отриманих учасниками тестування розраховане як середнє арефметичне результатів всіх тестів з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав/не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього балу може складати менше 100 балів. Якщо випускник школи не з’явився для складання тесту, такий тест не враховувався під час розрахунку. Випускники шкіл минулих років, які складали тести у 2021 році, у рейтингу не враховані.

Так, у 2021 році Житомирська область, за даними оприлюдненого рейтингу, набрала 107,5 балів і посіла 24 місце серед усіх областей України, випередивши лише Одеську, Миколаївську та Закарпатську області. Лідерами рейтингу за результатами цьогорічного ЗНО стали Львівська, Волинська та Сумська області.


Зазначимо, що в аналогічному рейтингу областей за минулий 2020 рік Житомирська область також посіла 21 місце. Рейтинг минулого року дивіться за посиланням.

Нагадаємо, житомирські ліцей та гімназія потрапили в ТОП-200 шкіл України за результатами ЗНО, однак опустилися в цьогорічному рейтингу.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за результатами ЗНО в 2021 році дев’ять учнів отримали максимальні 200 балів з п’яти предметів: шість випускників з Житомира, двоє з Коростишева та один з Бердичева.

Поради від житомирських випускників, як здати ЗНО на 200 балів, дивіться у відеосюжеті від 20 липня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО рейтинг освіта  
Матеріали по темі